Technologie przemysłu mięsnego

Baza Firm - Przemysł mięsny


AWEX - producent wędlin i smalcu

AWEX - producent wędlin i smalcu

Adres (ulica): Górna 25
Kod Pocztowy: 25-415
Miasto: Kielce
Województwo: Świętokrzyskie
handlowy@awex.pl
http://awex.pl
Tel: 413072828
NIP: 657-19-54-339
Opis Firmy: Firma „AWEX” powstała w 1996 roku w Kielcach jako spółka cywilna, którą założyło trzech wspólników: Piotr Król, Robert Sidło i Andrzej Grudzień. W celu zbudowania przedsiębiorstwa o nowoczesnej technologii produkcji, zakupiono linię do ciągłego wytopu tłuszczu oraz linię do ciągłego schładzania. Urządzenia te, wyprodukowane przez duńską firmę „ALFA - LAVAL”, charakteryzują się dużo większą wydajnością niż urządzenia do tradycyjnego przerobu tłuszczów zwierzęch. W kwietniu 2004 roku AWEX s.c. została przekształcona w spółę jawną. Od sierpnia 2001 zakład rozpoczął produkcję smalcu wieprzowego, stopniowo rozszerzając produkcję o smalce smakowe.
We wrześniu 2011r. uruchomiony został zakład przetwórstwa mięsnego, który kontynuuje tradycje powstałego na początku lat 90-tych zakładu masarskiego ,,AVEX". Nie tylko nasze receptury i tradycyjny sposób wytwarzania wędlin pozostały niezmienne - do nowej firmy przeszedł z nami także nasz doświadczony zespół masarzy.

Zasięg działalności: Cała Polska
Opis działalności: "AWEX"sp.j. - jest przedsiębiorstwem, w którego zakładach produkcyjnych, wyposażonych w nowoczesne urządzenia i maszyny, wyrabiane są wędliny i wytapiany jest smalec, zgodnie z najlepszymi tradycyjnymi recepturami, inspirowanymi staropolskimi przepisami. Dzięki temu, że udało nam się połączyć tradycję i nowoczesność, nasze wyroby charakteryzują się niepowtarzalnym "swojskim" smakiem i unikalnym aromatem. Uzyskujemy ten efekt stosując w procesie wyrobu wędlin tradycyjne komory wędzarnicze oraz używając do wędzenia wyłącznie naturalny dym z mieszanki drewna liściastego.
Godziny otwarcia: 7-15

  

Szukaj w Bazie Firm

Porady

Produkcja kiełbasy

portal mięsny

W pewnych okresach ze względów ekonomicznych (proceder ten trwa do dziś) ...

Mięso czerwone - Podział

Mięso czerwone dzielimy na : * mięso bez kości – w którym brak ...

Przepisy - Mięso

Stek z rostbefu w czerwonym winie i rozmarynie

portal mięsny

dwa duże steki z rostbefu z kością grubości około 2-2,5 ...

Szynka pieczona

portal mięsny

1.5-2 kg szynki wieprzowej 2 opakowania przyprawy do pieczenia 1 ...

Nasze portale

Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób