Technologie przemysłu mięsnego

DeboFlex - najnowocześniejsze rozwiązanie do odkostniania wieprzowych przodków

portal mięsny

DeboFlex jest nowym, elastycznym, opartym na systemie zawieszania, rozwiązaniem firmy Marel do odkostniania wieprzowych przodków. Ten przełomowy system logistyczny sprawia, iż odkostnianie or...

Więcej w: Nowe technologie

Porady

Jakie chorby przez jedzenie mięsa czerwonego ? - rak prostaty

portal mięsny

Czerwone, przetworzone mięso zwiększa ryzyko raka prostaty. Mężczyźni, którzy spożywają dużo czerwonego przetworzonego mięsa są w większym stopniu narażeni na raka prostaty - ...

Produkcja kiełbasy

portal mięsny

W pewnych okresach ze względów ekonomicznych (proceder ten trwa do dziś) nazywano kiełbasą wyroby wędliniarsko-garmażeryjne w skład których wchodziło mięso ...

Czerwone mięso zwiększa ryzyko udaru

portal mięsny

Spożywanie około 102 gramów czerwonego przetworzonego mięsa dziennie zwiększa ryzyko udaru o 42 proc. - wykazali naukowcy z Instytutu Karolinska ...

Program SKUP dla branży mięsnej

SKUP to program przeznaczony dla zakładów mięsnych i firm, które obok produkcji mięsa i wędlin, zajmują się skupem oraz ubojem zwierząt rzeźnych. ...

Słownik

  • Konina

    Konina to mięso z konia. Charakteryzuje się wysoką zawartością białka i niską zawartością tłuszczu.

  • Wilki

    Wilki są to urządzenia służące do rozdrobienia świeżego lub gotowanego mięsa, jak również serów, ryb

  • Jagnięcina

    Jagnięcina – baranina pozyskana z jagnięcia do 12 miesiąca życia.

  • Kury minorki, Koguty minorki

     - nazwa wywodzi się od hiszpańskiej wyspy Minorki- kura powstała z krzyżówek hiszpańskich kur

  • Komora wędzarniczo-parzelnicza

    Komora Wędzarniczo-Parzelnicza (KWP) - najważniejsze urządzenie w firmach produkujących mięso i wędl

Więcej w: Słownik
Portal turystyczny ważne informacje dla turystów portal turystyczny - nieznane miejsca, ciekawe miasta, malownicze krajobrazy w Polsce, Europie, Jeziora, Noclegi, Oferty, Baza turystyczna
Katalog Firm - Przemysł mięsny

Zakłady Mięsne Wieczorek

Zakłady Mięsne Wieczorek

Adres (ulica): ul. Olszyńska 1A
Kod Pocztowy: 14-105
Miasto: Łukta
Województwo: Warmińsko-mazurskie
zmwieczorek@zmwieczorek.pl
Strona internetowa http://www.zmwieczorek.pl
Tel: tel. (089) 647 59 18 do19
Opis Firmy:

Zakłady Mięsne Wieczorek zostały utworzone przez Piotra Wieczorka w 1990 roku. Działalność gospodarcza prowadzona jest w oparciu o wpis do Ewidencji Gospodarczej dokonany w Urzędzie Miasta Olsztyna pozycją 4167. Przedmiotem działalności, zgodnie z tym wpisem jest: produkcja wędlin, import trzody i bydła oraz eksport przetworów mięsnych.

W początkach swojej działalności była to firma zatrudniająca kilku pracowników, mieszcząca się w Olsztynie, przy ulicy Kościuszki. Zajmowała się rozbiorem oraz produkcją wyrobów mięsnych. W 1992 r. zakupiono obiekt przy ul. Pstrowskiego 40 w Olsztynie, który składał się tylko z części produkcyjnej. Lata 1993-1994 to rozbudowa zakładu; dobudowano część biurowo-socjalną. Przedsiębiorstwo Piotra, stopniowo rozszerzało swój profil produkcji poprzez wprowadzanie coraz to nowszych wyrobów masarskich.

Na przestrzeni około szesnastu lat działalności zakładu, przychody ze sprzedaży diametralnie rosły. W roku 1990 zbudowano budynek produkcyjny, dostosowawszy go w pełni do prowadzenia działalności produkcyjnej. Niestety, z biegiem lat, ówczesne technologie nie spełniały wymogów związanych z UE. Nie było także możliwości przeprowadzenia prac adaptacyjno-modernizacyjnych, umożliwiających dalsze prowadzenie produkcji, związane z wejściem Polski do Unii Europejskiej.
W związku z potrzebą dostosowania wszystkich warunków do wymaganych przez Unię Europejską, w roku 2003, zbudowano nowy zakład, który spełnia wszystkie unijne wymogi, mieszczący się przy ul. Olsztyńskiej 1A w Łukcie. Obecnie zakład nadal zajmuje się produkcją wyrobów mięsnych z mięsa wieprzowego i wołowego.

Stały rozwój oraz podnoszenie jakości wytwarzanych wyrobów przyczyniły się do uzyskania dwukrotnie, nagrody za wytwarzane produkty; w roku 1993 firma Piotra Wieczorka stała się laureatem konkursu „Na najlepszy produkt wędliniarski”, a w 1999r. zakład zdobył nagrodę główną w konkursie „Atut 99” w kategorii „Najlepszy produkt Polski Północno-Wschodniej”. Zakłady Mięsne Wieczorek to firma niezmiernie dynamiczna, stale i szybko się rozwijająca, która potrafi dostosować się do jakże zmiennych potrzeb rynku, firma, która potrafi wyjść naprzeciw każdemu klientowi.


  

Polecane książki

Genetyka populacji i metody hodowlane

portal mięsny

Kategoria: Biologia, medycyna / Rolnictwo Opis: Genetyka populacji jest dyscypliną naukową zajmującą się badaniem ...

Metody chowu i hodowli bydła

Autor: Henryk Grodzki   Przedmowa 1. Ocena pokroju bydła 2. Identyfikacja, rejestracja bydła i dokumentacja hodowlana ...

Monitorowanie problemów zdrowotnych stad bydła

Monitorowanie problemów zdrowotnych stad bydła Ryszard Mordak Niniejsza praca stanowi cenne uzupełnienie tematyczne na rynku książek weterynaryjnych. ...

Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb - przemysł spożywczy Egon Binder

portal mięsny

Autor: Egon Binder Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb - przemysł spożywczy Egon Binder Wędzenie jest nie tylko ...

urządzenia dla przemysłu mięsnego
meat-service.com

Sonda - Portal mięsny

Jakich Informacji szukasz ?

Aktualności branży mięsnej - 6.9%
Baza firm - Przemysł mięsny - 22%
Ogłoszenia branyż mięsnej - 11%
Targi mięsne - 12.7%
Porady - Masarnie, Sklepy mięsne, inne - 8.7%
Maszyny dla przemysłu mięsnego - 8.7%
Przepisy mięsne, dania mięsne - 12.1%
Nowe technologie - 2.3%
Ceny mięsa, żywca, drobiu itp. - 9.2%
Inne wiadomości - portal mięsny - 6.4%
Głosowanie zostało zakończone : 31 Mar 2014 - 00:00

Przepisy - Mięso

Stek z rostbefu w czerwonym winie i rozmarynie

portal mięsny

dwa duże steki z rostbefu z kością grubości około 2-2,5 cmszklanka czerwonego wytrawnego winałyżka listków rozmarynu - posiekanegopapryczka chillipieprz, sólłyżka ... Więcej

czwartek, 3 maja 2012

Sonda - Produkty mięsne

Produkty jakiej firmy polecasz?

ANIMEX - 3%
ŁMEAT-ŁUKÓW - 15.5%
PKM DUDA - 7%
PMB BIAŁYSTOK - 13.5%
PRIME FOOD - 3.5%
SOKOŁÓW - 8.5%
UNIMIĘS - 5.5%
ZM PAMSO - 5%
MORLINY - 9.5%
ZM HAM - 13%
ALEKSANDRIA - 10.5%
ZM WARMIA - 3.5%
Inne - 2%
Głosowanie zostało zakończone : 31 Gru 2013 - 00:00
Konstrukcje stalowe,aluminiowe hale budowa hal - serwis internetowy.
Zajrzyj na portal mleczarski mleczarnie
Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, żywność, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, żywność, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób