Technologie przemysłu mięsnego

DeboFlex - najnowocześniejsze rozwiązanie do odkostniania wieprzowych przodków

portal mięsny

DeboFlex jest nowym, elastycznym, opartym na systemie zawieszania, rozwiązaniem firmy Marel do odkostniania wieprzowych przodków. Ten przełomowy system logistyczny sprawia, iż odkostnianie or...

Więcej w: Nowe technologie

Porady

Jakie chorby przez jedzenie mięsa czerwonego ? - rak prostaty

portal mięsny

Czerwone, przetworzone mięso zwiększa ryzyko raka prostaty. Mężczyźni, którzy spożywają dużo czerwonego przetworzonego mięsa są w większym stopniu narażeni na raka prostaty - ...

Mięso czerwone - Podział

Mięso czerwone dzielimy na : * mięso bez kości – w którym brak jest tkanki kostnej * mięso z kością Potocznie używamy następujących nazw ...

Gdzie utylizować padłe zwierzęta ?

Zamieszczamy listę firm, które w roku 2009 na postawie umowy z ARiMR świadczą usługi w zakresie odbioru, transportu i utylizacji padłych zwierząt ...

Jak żywić krowy mleczne?

Krowa w laktacji potrzebuje odpowiednie ilości światła, powietrza i ruchu. Takie warunki są niezbędne dla zdrowia i dobrostanu krów   Najlepszy dobrostan: przyjemne i ...

Słownik

  • Kiełbasa

    Kiełbasa – produkt spożywczy, którego nazwa polska (słowiańska) pochodzi z języka węgierskiego (oryg

  • Konina

    Konina to mięso z konia. Charakteryzuje się wysoką zawartością białka i niską zawartością tłuszczu.

  • Cielęcina

    Cielęcina – to mięso cieląt w wieku od 2 tygodni do 6 miesięcy. Większość zwierząt zabijanych na ci

  • Chłodnia

    Chłodnia - pomieszczenie przeznaczone do przechowywania obiektów wymagających do przedłużenia ich tr

  • Odpady - Jak wykorzystać odpady

    Możemy zastosować odpady w celu przemysłowym(w tym energetycznym, budowlanm), które będą surowacmi

Więcej w: Słownik
branża fitnessu w Polsce fitness w Polsce dbaj o kondycję fizyczną
Portal turystyczny ważne informacje dla turystów portal turystyczny - nieznane miejsca, ciekawe miasta, malownicze krajobrazy w Polsce, Europie, Jeziora, Noclegi, Oferty, Baza turystyczna
Katalog Firm - Przemysł mięsny

Zakłady Mięsne Wieczorek

Zakłady Mięsne Wieczorek

Adres (ulica): ul. Olszyńska 1A
Kod Pocztowy: 14-105
Miasto: Łukta
Województwo: Warmińsko-mazurskie
zmwieczorek@zmwieczorek.pl
Strona internetowa http://www.zmwieczorek.pl
Tel: tel. (089) 647 59 18 do19
Opis Firmy:

Zakłady Mięsne Wieczorek zostały utworzone przez Piotra Wieczorka w 1990 roku. Działalność gospodarcza prowadzona jest w oparciu o wpis do Ewidencji Gospodarczej dokonany w Urzędzie Miasta Olsztyna pozycją 4167. Przedmiotem działalności, zgodnie z tym wpisem jest: produkcja wędlin, import trzody i bydła oraz eksport przetworów mięsnych.

W początkach swojej działalności była to firma zatrudniająca kilku pracowników, mieszcząca się w Olsztynie, przy ulicy Kościuszki. Zajmowała się rozbiorem oraz produkcją wyrobów mięsnych. W 1992 r. zakupiono obiekt przy ul. Pstrowskiego 40 w Olsztynie, który składał się tylko z części produkcyjnej. Lata 1993-1994 to rozbudowa zakładu; dobudowano część biurowo-socjalną. Przedsiębiorstwo Piotra, stopniowo rozszerzało swój profil produkcji poprzez wprowadzanie coraz to nowszych wyrobów masarskich.

Na przestrzeni około szesnastu lat działalności zakładu, przychody ze sprzedaży diametralnie rosły. W roku 1990 zbudowano budynek produkcyjny, dostosowawszy go w pełni do prowadzenia działalności produkcyjnej. Niestety, z biegiem lat, ówczesne technologie nie spełniały wymogów związanych z UE. Nie było także możliwości przeprowadzenia prac adaptacyjno-modernizacyjnych, umożliwiających dalsze prowadzenie produkcji, związane z wejściem Polski do Unii Europejskiej.
W związku z potrzebą dostosowania wszystkich warunków do wymaganych przez Unię Europejską, w roku 2003, zbudowano nowy zakład, który spełnia wszystkie unijne wymogi, mieszczący się przy ul. Olsztyńskiej 1A w Łukcie. Obecnie zakład nadal zajmuje się produkcją wyrobów mięsnych z mięsa wieprzowego i wołowego.

Stały rozwój oraz podnoszenie jakości wytwarzanych wyrobów przyczyniły się do uzyskania dwukrotnie, nagrody za wytwarzane produkty; w roku 1993 firma Piotra Wieczorka stała się laureatem konkursu „Na najlepszy produkt wędliniarski”, a w 1999r. zakład zdobył nagrodę główną w konkursie „Atut 99” w kategorii „Najlepszy produkt Polski Północno-Wschodniej”. Zakłady Mięsne Wieczorek to firma niezmiernie dynamiczna, stale i szybko się rozwijająca, która potrafi dostosować się do jakże zmiennych potrzeb rynku, firma, która potrafi wyjść naprzeciw każdemu klientowi.


  

Polecane książki

Przydomowy chów kur

portal mięsny

Czy wiesz, że stado kur tworzy strukturę społeczną rządzącą się własnymi prawami? Ptaki te ...

Owcze produkty spożywcze

Owcze Produkty Spożywcze Władysław Kędzior W książce Autor omawia, na tle stanu i perspektyw rozwoju produkcji owczarskiej, ...

Metody chowu i hodowli bydła

Autor: Henryk Grodzki   Przedmowa 1. Ocena pokroju bydła 2. Identyfikacja, rejestracja bydła i dokumentacja hodowlana ...

Chemia i biotechnologia w produkcji zwierzęcej

portal mięsny

Opis: W optymalizacji produkcji zwierzęcej, oprócz wykorzystania zdobyczy współczesnej genetyki, technologii produkcji, w tym ...

urządzenia dla przemysłu mięsnego
meat-service.com

Sonda - Portal mięsny

Jakich Informacji szukasz ?

Aktualności branży mięsnej - 6.9%
Baza firm - Przemysł mięsny - 22%
Ogłoszenia branyż mięsnej - 11%
Targi mięsne - 12.7%
Porady - Masarnie, Sklepy mięsne, inne - 8.7%
Maszyny dla przemysłu mięsnego - 8.7%
Przepisy mięsne, dania mięsne - 12.1%
Nowe technologie - 2.3%
Ceny mięsa, żywca, drobiu itp. - 9.2%
Inne wiadomości - portal mięsny - 6.4%
Głosowanie zostało zakończone : 31 Mar 2014 - 00:00

Przepisy - Mięso

Stek z rostbefu w czerwonym winie i rozmarynie

portal mięsny

dwa duże steki z rostbefu z kością grubości około 2-2,5 cmszklanka czerwonego wytrawnego winałyżka listków rozmarynu - posiekanegopapryczka chillipieprz, sólłyżka ... Więcej

czwartek, 3 maja 2012

Sonda - Produkty mięsne

Produkty jakiej firmy polecasz?

ANIMEX - 3%
ŁMEAT-ŁUKÓW - 15.5%
PKM DUDA - 7%
PMB BIAŁYSTOK - 13.5%
PRIME FOOD - 3.5%
SOKOŁÓW - 8.5%
UNIMIĘS - 5.5%
ZM PAMSO - 5%
MORLINY - 9.5%
ZM HAM - 13%
ALEKSANDRIA - 10.5%
ZM WARMIA - 3.5%
Inne - 2%
Głosowanie zostało zakończone : 31 Gru 2013 - 00:00
Konstrukcje stalowe,aluminiowe hale budowa hal - serwis internetowy.
Zajrzyj na portal mleczarski mleczarnie
Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, żywność, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, żywność, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób