Technologie przemysłu mięsnego

Największa inwestycja w historii Drobimexu

portal mięsny

W 2016 roku Drobimex zakończy największą w historii firmy inwestycję w unowocześnienie swoich zakładów, której łączny koszt wynosi 100 mln zł. W ...

Więcej w: Nowe technologie

Słownik

  • Komora wędzarniczo-parzelnicza

    Komora Wędzarniczo-Parzelnicza (KWP) - najważniejsze urządzenie w firmach produkujących mięso i wędl

  • Konina

    Konina to mięso z konia. Charakteryzuje się wysoką zawartością białka i niską zawartością tłuszczu.

  • Stacje mycia CIP

    Stacje mycia w układzie zamkniętym CIP (Cleaning in Place) stały się niezbędnym elementem wyposa

  • Parówka

    Parówka - wędlina drobno mielona, nietrwała, często spożywana w postaci hot-doga, zapiekana w cieśc

  • Chłodnia

    Chłodnia - pomieszczenie przeznaczone do przechowywania obiektów wymagających do przedłużenia ich tr

Więcej w: Słownik
Katalog Firm - Przemysł mięsny

Zakłady Mięsne Wieczorek

Zakłady Mięsne Wieczorek

Adres (ulica): ul. Olszyńska 1A
Kod Pocztowy: 14-105
Miasto: Łukta
Województwo: Warmińsko-mazurskie
zmwieczorek@zmwieczorek.pl
Strona internetowa http://www.zmwieczorek.pl
Tel: tel. (089) 647 59 18 do19
Opis Firmy:

Zakłady Mięsne Wieczorek zostały utworzone przez Piotra Wieczorka w 1990 roku. Działalność gospodarcza prowadzona jest w oparciu o wpis do Ewidencji Gospodarczej dokonany w Urzędzie Miasta Olsztyna pozycją 4167. Przedmiotem działalności, zgodnie z tym wpisem jest: produkcja wędlin, import trzody i bydła oraz eksport przetworów mięsnych.

W początkach swojej działalności była to firma zatrudniająca kilku pracowników, mieszcząca się w Olsztynie, przy ulicy Kościuszki. Zajmowała się rozbiorem oraz produkcją wyrobów mięsnych. W 1992 r. zakupiono obiekt przy ul. Pstrowskiego 40 w Olsztynie, który składał się tylko z części produkcyjnej. Lata 1993-1994 to rozbudowa zakładu; dobudowano część biurowo-socjalną. Przedsiębiorstwo Piotra, stopniowo rozszerzało swój profil produkcji poprzez wprowadzanie coraz to nowszych wyrobów masarskich.

Na przestrzeni około szesnastu lat działalności zakładu, przychody ze sprzedaży diametralnie rosły. W roku 1990 zbudowano budynek produkcyjny, dostosowawszy go w pełni do prowadzenia działalności produkcyjnej. Niestety, z biegiem lat, ówczesne technologie nie spełniały wymogów związanych z UE. Nie było także możliwości przeprowadzenia prac adaptacyjno-modernizacyjnych, umożliwiających dalsze prowadzenie produkcji, związane z wejściem Polski do Unii Europejskiej.
W związku z potrzebą dostosowania wszystkich warunków do wymaganych przez Unię Europejską, w roku 2003, zbudowano nowy zakład, który spełnia wszystkie unijne wymogi, mieszczący się przy ul. Olsztyńskiej 1A w Łukcie. Obecnie zakład nadal zajmuje się produkcją wyrobów mięsnych z mięsa wieprzowego i wołowego.

Stały rozwój oraz podnoszenie jakości wytwarzanych wyrobów przyczyniły się do uzyskania dwukrotnie, nagrody za wytwarzane produkty; w roku 1993 firma Piotra Wieczorka stała się laureatem konkursu „Na najlepszy produkt wędliniarski”, a w 1999r. zakład zdobył nagrodę główną w konkursie „Atut 99” w kategorii „Najlepszy produkt Polski Północno-Wschodniej”. Zakłady Mięsne Wieczorek to firma niezmiernie dynamiczna, stale i szybko się rozwijająca, która potrafi dostosować się do jakże zmiennych potrzeb rynku, firma, która potrafi wyjść naprzeciw każdemu klientowi.


  
meat-service.com

Porady

Jakie chorby przez jedzenie mięsa czerwonego ? - rak prostaty

portal mięsny

Czerwone, przetworzone mięso zwiększa ryzyko raka prostaty. Mężczyźni, którzy spożywają dużo czerwonego przetworzonego mięsa są w ...

Jak nie stracić na produkcji latem?

portal mięsny

Meteorolodzy zapowiadają upalne lato. Niekorzystne działanie wysokiej temperatury odczujemy wszyscy – także zwierzęta. Dlatego szczególnie ...

Gdzie utylizować padłe zwierzęta ?

Zamieszczamy listę firm, które w roku 2009 na postawie umowy z ARiMR świadczą usługi w ...

Szukaj w Bazie Firm

Najczęściej czytane

Sonda - Portal mięsny

Jakich Informacji szukasz ?

Przepisy - Mięso

Stek z rostbefu w czerwonym winie i rozmarynie

portal mięsny

dwa duże steki z rostbefu z kością grubości około 2-2,5 cmszklanka czerwonego wytrawnego winałyżka listków rozmarynu - posiekanegopapryczka chillipieprz, sólłyżka ...

Sonda - Produkty mięsne

Produkty jakiej firmy polecasz?

ANIMEX - 8.5%
ŁMEAT-ŁUKÓW - 34%
PKM DUDA - 18.1%
PMB BIAŁYSTOK - 28.7%
PRIME FOOD - 9.6%
SOKOŁÓW - 24.5%
UNIMIĘS - 11.7%
ZM PAMSO - 11.7%
MORLINY - 24.5%
ZM HAM - 29.8%
ALEKSANDRIA - 22.3%
ZM WARMIA - 8.5%
Inne - 18.1%
Głosowanie zostało zakończone : 31 Gru 2015 - 00:00

Nasze serwisy

Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób