Technologie przemysłu mięsnego

DeboFlex - najnowocześniejsze rozwiązanie do odkostniania wieprzowych przodków

portal mięsny

DeboFlex jest nowym, elastycznym, opartym na systemie zawieszania, rozwiązaniem firmy Marel do odkostniania wieprzowych przodków. Ten przełomowy system logistyczny sprawia, iż odkostnianie or...

Więcej w: Nowe technologie

Porady

Produkcja kiełbasy

portal mięsny

W pewnych okresach ze względów ekonomicznych (proceder ten trwa do dziś) nazywano kiełbasą wyroby wędliniarsko-garmażeryjne w skład których wchodziło mięso ...

Czy Grilowanie jest szkodliwe ? - bakterie Yersinia

portal mięsny

Jedzenie niedopieczonego mięsa z grilla może spowodować groźną chorobę - alarmują mikrobiolodzy.Coraz więcej zdarza się zakażeń "importowanymi" zza oceanu bakteriami Yersinia. W ...

Platforma wspólnych projektów klaster organizowany przez SRW RP

portal mięsny

Dlaczego warto wstąpić do klastra organizowanego przez SRW RP- Wyczerpujących odpowiedzi udzielamy w poniższym tekście oraz artykule poświęconym klastrowi francuskich przedsiębiorców i ...

Program SKUP dla branży mięsnej

SKUP to program przeznaczony dla zakładów mięsnych i firm, które obok produkcji mięsa i wędlin, zajmują się skupem oraz ubojem zwierząt rzeźnych. ...

Słownik

  • Wieprzowina

    Wieprzowina – ogólne określenie mięsa pochodzącego ze świń. W niektórych kulturach bardzo popularn

  • Kiełbasa

    Kiełbasa – produkt spożywczy, którego nazwa polska (słowiańska) pochodzi z języka węgierskiego (oryg

  • Dziczyzna

    Dziczyzna – mięso otrzymywane z ubitej zwierzyny łownej, dopuszczone do obrotu przez nadzór weteryn

  • Kocioł Warzelny

    Kocioł Warzelny - urządzenie mające zastosowanie w produkcji spożywczej, m. in. w masarniach, przemy

  • Mięso i jego właściwości funkcjonalne

    Mięso zwierząt rzeźnych należy do najbardziej cennych pod względem wartości odżywczej surowców spoży

Więcej w: Słownik
branża fitnessu w Polsce fitness w Polsce dbaj o kondycję fizyczną
Portal turystyczny ważne informacje dla turystów portal turystyczny - nieznane miejsca, ciekawe miasta, malownicze krajobrazy w Polsce, Europie, Jeziora, Noclegi, Oferty, Baza turystyczna
Katalog Firm - Przemysł mięsny

Zakłady Mięsne Wieczorek

Zakłady Mięsne Wieczorek

Adres (ulica): ul. Olszyńska 1A
Kod Pocztowy: 14-105
Miasto: Łukta
Województwo: Warmińsko-mazurskie
zmwieczorek@zmwieczorek.pl
Strona internetowa http://www.zmwieczorek.pl
Tel: tel. (089) 647 59 18 do19
Opis Firmy:

Zakłady Mięsne Wieczorek zostały utworzone przez Piotra Wieczorka w 1990 roku. Działalność gospodarcza prowadzona jest w oparciu o wpis do Ewidencji Gospodarczej dokonany w Urzędzie Miasta Olsztyna pozycją 4167. Przedmiotem działalności, zgodnie z tym wpisem jest: produkcja wędlin, import trzody i bydła oraz eksport przetworów mięsnych.

W początkach swojej działalności była to firma zatrudniająca kilku pracowników, mieszcząca się w Olsztynie, przy ulicy Kościuszki. Zajmowała się rozbiorem oraz produkcją wyrobów mięsnych. W 1992 r. zakupiono obiekt przy ul. Pstrowskiego 40 w Olsztynie, który składał się tylko z części produkcyjnej. Lata 1993-1994 to rozbudowa zakładu; dobudowano część biurowo-socjalną. Przedsiębiorstwo Piotra, stopniowo rozszerzało swój profil produkcji poprzez wprowadzanie coraz to nowszych wyrobów masarskich.

Na przestrzeni około szesnastu lat działalności zakładu, przychody ze sprzedaży diametralnie rosły. W roku 1990 zbudowano budynek produkcyjny, dostosowawszy go w pełni do prowadzenia działalności produkcyjnej. Niestety, z biegiem lat, ówczesne technologie nie spełniały wymogów związanych z UE. Nie było także możliwości przeprowadzenia prac adaptacyjno-modernizacyjnych, umożliwiających dalsze prowadzenie produkcji, związane z wejściem Polski do Unii Europejskiej.
W związku z potrzebą dostosowania wszystkich warunków do wymaganych przez Unię Europejską, w roku 2003, zbudowano nowy zakład, który spełnia wszystkie unijne wymogi, mieszczący się przy ul. Olsztyńskiej 1A w Łukcie. Obecnie zakład nadal zajmuje się produkcją wyrobów mięsnych z mięsa wieprzowego i wołowego.

Stały rozwój oraz podnoszenie jakości wytwarzanych wyrobów przyczyniły się do uzyskania dwukrotnie, nagrody za wytwarzane produkty; w roku 1993 firma Piotra Wieczorka stała się laureatem konkursu „Na najlepszy produkt wędliniarski”, a w 1999r. zakład zdobył nagrodę główną w konkursie „Atut 99” w kategorii „Najlepszy produkt Polski Północno-Wschodniej”. Zakłady Mięsne Wieczorek to firma niezmiernie dynamiczna, stale i szybko się rozwijająca, która potrafi dostosować się do jakże zmiennych potrzeb rynku, firma, która potrafi wyjść naprzeciw każdemu klientowi.


  

Polecane książki

Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb - Gabriele Redden

portal mięsny

Autor: Gabriele Redden Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb - Gabriele Redden Wędzenie, obok solenia i suszenia, stanowi ...

Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb - przemysł spożywczy Egon Binder

portal mięsny

Autor: Egon Binder Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb - przemysł spożywczy Egon Binder Wędzenie jest nie tylko ...

Technologia przetwórstwa mięsa

Adam Olszewski Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej ...

Nowe trendy w hodowli i produkcji kur

portal mięsny

W książce adresowanej do Czytelnika zainteresowanego nowoczesnym drobiarstwem Autorzy m.in. omawiają zasady organizacji i ...

urządzenia dla przemysłu mięsnego
meat-service.com

Sonda - Portal mięsny

Jakich Informacji szukasz ?

Aktualności branży mięsnej - 6.9%
Baza firm - Przemysł mięsny - 22%
Ogłoszenia branyż mięsnej - 11%
Targi mięsne - 12.7%
Porady - Masarnie, Sklepy mięsne, inne - 8.7%
Maszyny dla przemysłu mięsnego - 8.7%
Przepisy mięsne, dania mięsne - 12.1%
Nowe technologie - 2.3%
Ceny mięsa, żywca, drobiu itp. - 9.2%
Inne wiadomości - portal mięsny - 6.4%
Głosowanie zostało zakończone : 31 Mar 2014 - 00:00

Przepisy - Mięso

Stek z rostbefu w czerwonym winie i rozmarynie

portal mięsny

dwa duże steki z rostbefu z kością grubości około 2-2,5 cmszklanka czerwonego wytrawnego winałyżka listków rozmarynu - posiekanegopapryczka chillipieprz, sólłyżka ... Więcej

czwartek, 3 maja 2012

Sonda - Produkty mięsne

Produkty jakiej firmy polecasz?

ANIMEX - 3%
ŁMEAT-ŁUKÓW - 15.5%
PKM DUDA - 7%
PMB BIAŁYSTOK - 13.5%
PRIME FOOD - 3.5%
SOKOŁÓW - 8.5%
UNIMIĘS - 5.5%
ZM PAMSO - 5%
MORLINY - 9.5%
ZM HAM - 13%
ALEKSANDRIA - 10.5%
ZM WARMIA - 3.5%
Inne - 2%
Głosowanie zostało zakończone : 31 Gru 2013 - 00:00
Konstrukcje stalowe,aluminiowe hale budowa hal - serwis internetowy.
Zajrzyj na portal mleczarski mleczarnie
Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, żywność, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, żywność, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób