Technologie przemysłu mięsnego

Książki branży mięsnej

Autor: Henryk Grodzki

Przedmowa 1. Ocena pokroju bydła 2. Identyfikacja, rejestracja bydła i dokumentacja hodowlana 3. Warunki produkcji i pozyskiwanie mleka 4. Ocena użytkowości mlecznej 5. Ocena jakości mleka 6. Rozród bydła 7. Odchów cieląt i jałówek hodowlanych 8. Ocena użytkowości mięsnej 9. Pielęgnacja i poskramianie bydła 10. Dobrostan, zachowanie się i metody postępowania z bydłem 11. Ocena wartości hodowlanej i selekcja 12. Organizacja i planowanie produkcji bydlęcej 13. Zarządzanie stadem bydła mlecznego 14. Ocena efektywności produkcji bydlęcej 15. Zajęcia terenowe

Szukaj w Bazie Firm

Porady

Produkcja kiełbasy

portal mięsny

W pewnych okresach ze względów ekonomicznych (proceder ten trwa do dziś) ...

Czy Grilowanie jest szkodliwe? - bakterie Yersinia

portal mięsny

Jedzenie niedopieczonego mięsa z grilla może spowodować groźną chorobę - alarmują mikrobiolodzy.Coraz wi...

Przepisy - Mięso

Stek z rostbefu w czerwonym winie i rozmarynie

portal mięsny

dwa duże steki z rostbefu z kością grubości około 2-2,5 ...

Szynka pieczona

portal mięsny

1.5-2 kg szynki wieprzowej 2 opakowania przyprawy do pieczenia 1 ...

Nasze portale

Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób