Technologie przemysłu mięsnego

Klasyfikacja reduktorów ciśnienia

portal mięsny

Reduktory ciśnienia to urządzenia odpowiadające za zmniejszenie ciśnienia medium na wyjściu i utrz...

Nasze portale

Książki branży mięsnej

Autor: Henryk Grodzki

Przedmowa 1. Ocena pokroju bydła 2. Identyfikacja, rejestracja bydła i dokumentacja hodowlana 3. Warunki produkcji i pozyskiwanie mleka 4. Ocena użytkowości mlecznej 5. Ocena jakości mleka 6. Rozród bydła 7. Odchów cieląt i jałówek hodowlanych 8. Ocena użytkowości mięsnej 9. Pielęgnacja i poskramianie bydła 10. Dobrostan, zachowanie się i metody postępowania z bydłem 11. Ocena wartości hodowlanej i selekcja 12. Organizacja i planowanie produkcji bydlęcej 13. Zarządzanie stadem bydła mlecznego 14. Ocena efektywności produkcji bydlęcej 15. Zajęcia terenowe

Szukaj w Bazie Firm

Porady

Jakie chorby przez jedzenie mięsa czerwonego ? - rak prostaty

portal mięsny

Czerwone, przetworzone mięso zwiększa ryzyko raka prostaty. Mężczyźni, którzy spożywają dużo czerwonego przetworzonego ...

Jak otworzyć masarnię?

portal mięsny

Masarnia - otwarcie i prowadzenie zakładu produkcji mięsa Nieodzownym warunkiem posiadania własnej masarni są...

Przepisy - Mięso

Stek z rostbefu w czerwonym winie i rozmarynie

portal mięsny

Składniki na stek z rostbefu: dwa duże steki z rostbefu z ko...

Szynka pieczona

portal mięsny

Składniki: 1.5-2 kg szynki wieprzowej 2 opakowania przyprawy do pieczenia 1 to...

Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób