Technologie przemysłu mięsnego

Klasyfikacja reduktorów ciśnienia

portal mięsny

Reduktory ciśnienia to urządzenia odpowiadające za zmniejszenie ciśnienia medium na wyjściu i utrz...

Nasze portale

Książki branży mięsnej

Tytuł: Przydomowy chów kur

Autor: Katrin Juliane Schiffer, Carola Hotze
Wydawca: RM
Rok wydania: 2011
Liczba stron: 176

Czy wiesz, że stado kur tworzy strukturę społeczną rządzącą się własnymi prawami? Ptaki te razem szukają pokarmu, grzeją się w promieniach słońca i biorą lecznicze kąpiele piaskowe. Uwielbiają ciemne zakątki, w których budują gniazda. Świetnie czują się tam, gdzie drzewa i zarośla zapewniają im ochronę przed drapieżnikami.

Chcesz wiedzieć więcej?
Jeśli koło twojego domu jest trawnik wymagający cotygodniowego strzyżenia, możesz zafundować sobie niewielki kurnik. Obserwując swoje stado, będziesz mógł krok po kroku poznawać codzienne zwyczaje gdaczącego i piejącego bractwa: ciągłe wędrówki w poszukiwaniu pożywienia, nieustające dreptanie, bieganie, trzepotanie skrzydłami...

Kury pomagają tworzyć więzi między ludźmi, a także pomagają im odzyskać zaburzony wcześniej kontakt z naturą.
Jeśli nie wiesz, od czego zacząć: jaką wybrać rasę, jaki rodzaj hodowli założyć, jak zorganizować wybieg, sięgnij po tę książkę. W poradniku omówiono również m.in. problemy związane z karmieniem, odchowem i zdrowiem kur.
Książka idealna dla każdego, kto chce założyć przydomową hodowlę kur.

Tematy:

Szukaj w Bazie Firm

Porady

Czerwone mięso zwiększa ryzyko udaru

portal mięsny

Spożywanie około 102 gramów czerwonego przetworzonego mięsa dziennie zwiększa ryzyko udaru ...

Produkcja wędlin

portal mięsny

Do produkcji wędlin stosuje się następujące surowce: mięso wieprzowe lub mięso wołowe, pr...

Przepisy - Mięso

Stek z rostbefu w czerwonym winie i rozmarynie

portal mięsny

Składniki na stek z rostbefu: dwa duże steki z rostbefu z ko...

Szynka pieczona

portal mięsny

Składniki: 1.5-2 kg szynki wieprzowej 2 opakowania przyprawy do pieczenia 1 to...

Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób