Technologie przemysłu mięsnego

Nasze portale

Książki branży mięsnej

Tytuł: Przydomowy chów kur

Autor: Katrin Juliane Schiffer, Carola Hotze
Wydawca: RM
Rok wydania: 2011
Liczba stron: 176

Czy wiesz, że stado kur tworzy strukturę społeczną rządzącą się własnymi prawami? Ptaki te razem szukają pokarmu, grzeją się w promieniach słońca i biorą lecznicze kąpiele piaskowe. Uwielbiają ciemne zakątki, w których budują gniazda. Świetnie czują się tam, gdzie drzewa i zarośla zapewniają im ochronę przed drapieżnikami.

Chcesz wiedzieć więcej?
Jeśli koło twojego domu jest trawnik wymagający cotygodniowego strzyżenia, możesz zafundować sobie niewielki kurnik. Obserwując swoje stado, będziesz mógł krok po kroku poznawać codzienne zwyczaje gdaczącego i piejącego bractwa: ciągłe wędrówki w poszukiwaniu pożywienia, nieustające dreptanie, bieganie, trzepotanie skrzydłami...

Kury pomagają tworzyć więzi między ludźmi, a także pomagają im odzyskać zaburzony wcześniej kontakt z naturą.
Jeśli nie wiesz, od czego zacząć: jaką wybrać rasę, jaki rodzaj hodowli założyć, jak zorganizować wybieg, sięgnij po tę książkę. W poradniku omówiono również m.in. problemy związane z karmieniem, odchowem i zdrowiem kur.
Książka idealna dla każdego, kto chce założyć przydomową hodowlę kur.

Tematy:

Porady

Przepisy - Mięso

Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób