Technologie przemysłu mięsnego

Nasze portale

Książki branży mięsnej

Nowe trendy w hodowli i produkcji kur - książkaW książce adresowanej do Czytelnika zainteresowanego nowoczesnym drobiarstwem

Autorzy m.in. omawiają zasady organizacji i ekonomiki produkcji jaj spożywczych i mięsa kurzego, hodowli ozdobnych i rzadkich kur - stanowiących niekiedy cenne zasoby genetyczne drobiu, przedstawiają zasady nowoczesnej, drobnotowarowej, a lansowanej obecnie niszowej produkcji jaj i mięsa oraz podają obowiązujące w drobiarstwie prawodawstwo Unijne.

Dość obszernie opisane są choroby kur i kurcząt oraz zasady profilaktyki.

Autor / Autorzy: Ryszard Gilewski, Alina Janocha, Grzegorz Tomczyk i inni


Kategoria: Biologia, medycyna / Rolnictwo

 

Tematy:

Powiązane tematycznie artykuły:

Porady

Przepisy - Mięso

Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób