Technologie przemysłu mięsnego

Nasze portale

Książki branży mięsnej

Książka - Mięso i przetwory drobioweAutorzy: Tadeusz Grabowski, Jacek Kijowski

Mięso i przetwory drobiowe

Oto książka, w której w sposób nowoczesny i kompleksowy ujęto zagadnienia technologii mięsa drobiowego i jego przetworów. Uwzględniając czynniki gwarantujące żywność bezpieczną zdrowotnie, nowoczesność procesu technologicznego, higienę i jakość produkcji.


W książce omówiono: perspektywy produkcji mięsa, surowiec rzeźny, metody utrwalania mięsa, procesy produkcyjne tuszek, elementów i przetworów z uwzględnieniem żywności wygodnej, pakowanie, przechowalnictwo i marketing.

 

Porady

Przepisy - Mięso

Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób