Technologie przemysłu mięsnego

Klasyfikacja reduktorów ciśnienia

portal mięsny

Reduktory ciśnienia to urządzenia odpowiadające za zmniejszenie ciśnienia medium na wyjściu i utrz...

Nasze portale

Nowe technologie

Produkcja mieszanek paszowych w krajach Unii Europejskiej w 2010 r. wyniosła 150 mln ton, czyli była nieco większa niż rok wcześniej.

Wzrost ten spowodowany był głównie większą produkcją mieszanek dla drobiu. Wytworzono ich w 2010 r. blisko 51 mln ton. Była to ilość o 3% większa niż rok wcześniej. Mieszanki dla drobiu stanowiły 1/3 ogólnej produkcji mieszanek. Po raz pierwszy wyprodukowano ich więcej niż pasz dla trzody chlewnej. Największy wzrost ich produkcji zanotowano na Łotwie, w Rumunii i Belgii, jednak początkowa wielkość produkcji w tych krajach była bardzo niska.

Wśród największych producentów mieszanek we Włoszech wzrost produkcji wyniósł 6,4% (osiągnęła ona 5,45 mln t), w Polsce – 6,1% (5,1 mln t), w Wielkiej Brytanii – 5,8% (6,59 mln t), a w Danii – 5,9% (5,53 mln t). Największym producentem mieszanek dla drobiu była Francja. Wytworzono tam 8,63 mln ton mieszanek. Wzrost ich produkcji wyniósł 1,8%.

Ministerstwo Rolnictwa / Agra Europe

Powiązane tematycznie artykuły:

Szukaj w Bazie Firm

Porady

Mięso czerwone - Podział

Mięso czerwone dzielimy na: mięso bez kości – w którym brak jest tkanki ...

Jakie chorby przez jedzenie mięsa czerwonego ? - rak prostaty

portal mięsny

Czerwone, przetworzone mięso zwiększa ryzyko raka prostaty. Mężczyźni, którzy spożywają dużo czerwonego przetworzonego ...

Przepisy - Mięso

Stek z rostbefu w czerwonym winie i rozmarynie

portal mięsny

Składniki na stek z rostbefu: dwa duże steki z rostbefu z ko...

Szynka pieczona

portal mięsny

Składniki: 1.5-2 kg szynki wieprzowej 2 opakowania przyprawy do pieczenia 1 to...

Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób