Noże Sita Szarpaki Proste Kątowe W 130 W160 W200

Noże Sita Szarpaki Proste Kątowe W 130 W160 W200Noże Sita Szarpaki Proste Kątowe W 130 W160 W200
Zobacz wszystkie ogłoszenia drajwer
NÓŻ KĄTOWY charakteryzuje sie bardzo dużymi katami ostrymi na krawędziach tnących .Kształt ramion ułatwia przepływ farszu w kierunku sita a łukowe ząbkowane ostrza wydłużają krawędz tnącą o 20 %co ułatwia proces cięcia . W nożach do W200 indukcyjnie odpuszczamy rdzeń co sprawia że bardzo dobrze nadaje się równiez do mięsa mrożonego SITO KĄTOWE posiadają otwory wywiercone pod kątem 20 stopni w taki sposób aby zawsze nie zależnie od strony ustawiały się ostrą krawędzią tnącą do współpracującego z nim noża .Ważne jest aby małe średnice otworów do fi 10 mm były wiercone po spirali zapewnia to równomierne zużycie sita jak i współpracującego z nim noża SZARPAK KĄTOWY charakteryzuje się znacznie większymi kontami ostrymi na ząbkowanych krawędziach tnących a rozkład lini ostrza w stosunku do współpracującego na nim ramienia noża kontowego znacznie zmniejsza oddziałujące na niego siły. Pozwoliło to zwiększyć o 15 % powierzchnie nerek bez wpływu na wytrzymałość . LEPSZA JAKOŚĆ FARSZU - im drobniejsze sito końcowe tym bardziej uwidacznia się różnica. ZWIĘKSZONA O 15 DO 60 %WYDAJNOŚĆ w zależności od rodzaju farszu i zastosowanych sit .DWU TRZY KROTNIE WYDŁUŻONY CZAS OD OSTRZENIA DO OSTRZENIA fakt ten powoduje proporcjonalne zwiększenie żywotności zestawu co równoważy różnice w cenie MNIEJSZY PRZYROST TEMPERATURY testy wykazały od 0,5 do 1,5 stopnia C różnicy. ZMNIEJSZONE OBCIĄŻENIE PRZEKŁADNI WILKA I MNIEJSZY POBÓR PRĄDU ostre krawędzie tnące i ułatwiony przepływ farszu zmniejszają siłę potrzebną do procesu cięcia. OSTRZENIE wykonuje się w ten sam sposób co w zestawach tradycyjnych . Tradycyjne zestawy również w sprzedaży tel 602 33 85 11 e mail ed-pol1@wp.pl
Typ: Sprzedam
Stan przedmiotu: Nowy
Cena:
Kontakt:
ED-POL
Telefon: 602 33 85 11
Żary
Lubuskie
E-mail: damianlebzuch@wp.pl
Data dodania: 2016-02-21

Szukaj w Bazie Firm

Porady