Technologie przemysłu mięsnego

Klasyfikacja reduktorów ciśnienia

portal mięsny

Reduktory ciśnienia to urządzenia odpowiadające za zmniejszenie ciśnienia medium na wyjściu i utrz...

Przepisy mięsne

przepisy z mięsa, Schab po cygańsku, przepis na schab* 4-6 kotletów ze schabu
* 5-6 średnich marchewek
* 2 duże cebule
* 30 dag żółtego sera
* kilka łyżek majonezu
* sól, pieprz, papryka w proszku, wegeta

 

Jak przygotować i przyrządzić  : Schab po cygańsku

Mięso opłukać,lekko rozbić, przyprawić.

Marchewki i cebulę obrać, pokroić w plasterki, cebulę w pół-talarki.

W naczyniu żaroodpornym na dnie ułożyć plasterki z 4 marchewek i jednej cebuli. Naczynia niczym nie smarujemy, nie podlewamy oliwą- z sera i majonezu wytopi się dużo tłuszczu.

Warzywa przykryć plastrami mięsa, na nich rozłożyć pozostałe plasterki marchewki i cebuli.

Oprószyć wegetą.

Całość dania posypać startym żółtym serem, i na wierzch rozsmarować majonez.

Potrawę przykryć folią aluminiową.

Wstawić do chłodnego piekarnika. Piec w 180 st.C przez 1,5 godziny. Po tym czasie zdjąć folię i zapiekać bez przykrycia 20 minut.

Podawać z pieczonymi ziemniaczkami, z ryżem lub pieczywem:)

Szukaj w Bazie Firm

Porady

Gdzie utylizować padłe zwierzęta ?

Zamieszczamy listę firm, które w roku 2009 na postawie umowy z ARiMR ...

Jakie chorby przez jedzenie mięsa czerwonego ? - rak prostaty

portal mięsny

Czerwone, przetworzone mięso zwiększa ryzyko raka prostaty. Mężczyźni, którzy spożywają dużo czerwonego przetworzonego ...

Przepisy - Mięso

Stek z rostbefu w czerwonym winie i rozmarynie

portal mięsny

dwa duże steki z rostbefu z kością grubości około 2-2,5 ...

Szynka pieczona

portal mięsny

1.5-2 kg szynki wieprzowej 2 opakowania przyprawy do pieczenia 1 ...

Nasze portale

Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób