Technologie przemysłu mięsnego

Klasyfikacja reduktorów ciśnienia

portal mięsny

Reduktory ciśnienia to urządzenia odpowiadające za zmniejszenie ciśnienia medium na wyjściu i utrz...

Przepisy mięsne

Gulasz z wieprzowiny - przepis

0,5 kg mięsa gulaszowego
olej
1 duża cebula
1 mała marchewka
sól
pieprz ziarnisty
ziele angielskie
listek laurowy
papryka słodka mielona
mąka pszenna do obtoczenia mięsa

 

Jak przygotować  gulasz wieprzowy

Myjemy i kroimy mięso w kostkę, mniejszą lub większą, jak kto woli

solimy je i obtaczamy w mące

Na rozgrzanej patelni lub odpowiednim rondlu rozgrzewamy olej i obsmażamy ze wszystkich stron mięso.

Pokrojoną w kostkę cebulę i startą marchewkę dodajemy wraz z papryką do mięsa i delikatnie to przysmażamy.

Po kilku chwilach mięso podlewamy gorącą wodą, wrzucamy przyprawy i nakrywamy patelnię/rondel i dusimy przez 1,5-2 godziny na małym ogniu do miękkości mięsa. W razie konieczności oczywiście podlewamy mięso wodą.

Pod koniec doprawiam do smaku jeżeli zachodzi taka konieczność

Najlepiej smakuje z kaszą gryczaną i sałatką miodową z ogórków

Szukaj w Bazie Firm

Porady

Jakie chorby przez jedzenie mięsa czerwonego ? - rak prostaty

portal mięsny

Czerwone, przetworzone mięso zwiększa ryzyko raka prostaty. Mężczyźni, którzy spożywają dużo czerwonego przetworzonego ...

Mięso czerwone - Podział

Mięso czerwone dzielimy na : * mięso bez kości – w którym brak ...

Przepisy - Mięso

Stek z rostbefu w czerwonym winie i rozmarynie

portal mięsny

dwa duże steki z rostbefu z kością grubości około 2-2,5 ...

Szynka pieczona

portal mięsny

1.5-2 kg szynki wieprzowej 2 opakowania przyprawy do pieczenia 1 ...

Nasze portale

Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób