Technologie przemysłu mięsnego

Nasze portale

Przepisy mięsne

Gulasz z wieprzowiny - przepis

Gulasz wieprzowy - Składniki:

  • 0,5 kg mięsa gulaszowego
  • olej
  • 1 duża cebula
  • 1 mała marchewka
  • sól
  • pieprz ziarnisty
  • ziele angielskie
  • listek laurowy
  • papryka słodka mielona
  • mąka pszenna do obtoczenia mięsa

 

Jak przygotować  gulasz wieprzowy

Myjemy i kroimy mięso w kostkę, mniejszą lub większą, jak kto woli

solimy je i obtaczamy w mące

Na rozgrzanej patelni lub odpowiednim rondlu rozgrzewamy olej i obsmażamy ze wszystkich stron mięso.

Pokrojoną w kostkę cebulę i startą marchewkę dodajemy wraz z papryką do mięsa i delikatnie to przysmażamy.

Po kilku chwilach mięso podlewamy gorącą wodą, wrzucamy przyprawy i nakrywamy patelnię/rondel i dusimy przez 1,5-2 godziny na małym ogniu do miękkości mięsa. W razie konieczności oczywiście podlewamy mięso wodą.

Pod koniec doprawiam do smaku jeżeli zachodzi taka konieczność

Najlepiej smakuje z kaszą gryczaną i sałatką miodową z ogórków

Porady

Przepisy - Mięso

Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób