Technologie przemysłu mięsnego

Przepisy mięsne

Karkówka z pieczonym ryżem, przepis na karkówkę, najlepsza karkówka smak, przepisy mięsnetorebka ryżu
3 kawałki karkówki
sól
pieprz
łyżeczka Vegety
łyżeczka ketchupu (u mnie pikantny)
łyżeczka masła
szklanka wody
przyprawa do karkówki
ostra mielona papryka
cebula
ząbek czosnku

 

Przepis na : Karkówka z pieczonym ryżem

Cebulę i czosnek posiekać.

Karkówkę natrzeć solą, pieprzem, ostra papryką i przyprawą do karkówki. Schować do lodówki na godzinę.

Do naczynia żaroodpornego wsypujemy ryż, układamy mięso i kładziemy cebulę z czosnkiem.

Do małego garnuszka wlewamy wodę, dodajemy masło, koncentrat, Vegetę i gotujemy do połączenia składników.

Gotową zalewą polewamy mięso z ryżem.

Wkładamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i pieczemy przez godzinę.

Szukaj w Bazie Firm

Porady

Mięso czerwone - Podział

Mięso czerwone dzielimy na : * mięso bez kości – w którym brak ...

Produkcja kiełbasy

portal mięsny

W pewnych okresach ze względów ekonomicznych (proceder ten trwa do dziś) ...

Przepisy - Mięso

Stek z rostbefu w czerwonym winie i rozmarynie

portal mięsny

dwa duże steki z rostbefu z kością grubości około 2-2,5 ...

Szynka pieczona

portal mięsny

1.5-2 kg szynki wieprzowej 2 opakowania przyprawy do pieczenia 1 ...

Nasze portale

Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób