Technologie przemysłu mięsnego

Nasze portale

Przepisy mięsne

Karkówka z pieczonym ryżem, przepis na karkówkę, najlepsza karkówka smak, przepisy mięsne

Składniki:

torebka ryżu
3 kawałki karkówki
sól
pieprz
łyżeczka Vegety
łyżeczka ketchupu (u mnie pikantny)
łyżeczka masła
szklanka wody
przyprawa do karkówki
ostra mielona papryka
cebula
ząbek czosnku

 

Przepis na : Karkówka z pieczonym ryżem

Cebulę i czosnek posiekać.

 

Karkówkę natrzeć solą, pieprzem, ostra papryką i przyprawą do karkówki. Schować do lodówki na godzinę.

Do naczynia żaroodpornego wsypujemy ryż, układamy mięso i kładziemy cebulę z czosnkiem.

Do małego garnuszka wlewamy wodę, dodajemy masło, koncentrat, Vegetę i gotujemy do połączenia składników.

Gotową zalewą polewamy mięso z ryżem.

Wkładamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i pieczemy przez godzinę.

Porady

Przepisy - Mięso

Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób