Technologie przemysłu mięsnego

Nasze portale

Słownik

Parówka - wędlina drobno mielona, nietrwała, często spożywana w postaci hot-doga, zapiekana w cieście, bądź gotowana i spożywana z dodatkami takimi jak musztarda, majonez lub ketchup.

Skład parówki :

  • mięso
  • tłuszcz
  • woda
  • kości
  • jelita
  • odpadki mięsne nie nadające się do spożycia w formie nie przetworzonej i nie wykorzystywane w produkcji innych wędlin
  • przyprawy smakowe
  • białka roślinne (emulgatory)
  • pieprz
  • sól
Tematy:

Porady

Przepisy - Mięso

Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób