Technologie przemysłu mięsnego

Klasyfikacja reduktorów ciśnienia

portal mięsny

Reduktory ciśnienia to urządzenia odpowiadające za zmniejszenie ciśnienia medium na wyjściu i utrz...

Nasze portale

Słownik

Parówka - wędlina drobno mielona, nietrwała, często spożywana w postaci hot-doga, zapiekana w cieście, bądź gotowana i spożywana z dodatkami takimi jak musztarda, majonez lub ketchup.

Skład parówki :

  • mięso
  • tłuszcz
  • woda
  • kości
  • jelita
  • odpadki mięsne nie nadające się do spożycia w formie nie przetworzonej i nie wykorzystywane w produkcji innych wędlin
  • przyprawy smakowe
  • białka roślinne (emulgatory)
  • pieprz
  • sól
Tematy:

Szukaj w Bazie Firm

Porady

Wilki do mięsa w gastronomii – jak wybrać odpowiedni egzemplarz

portal mięsny

Wilk do mięsa to maszyna, która służy do rozdrabniania świeżego, gotowanego bądź mr...

Gdzie utylizować padłe zwierzęta ?

Zamieszczamy listę firm, które w roku 2009 na postawie umowy z ARiMR ...

Przepisy - Mięso

Stek z rostbefu w czerwonym winie i rozmarynie

portal mięsny

Składniki na stek z rostbefu: dwa duże steki z rostbefu z ko...

Szynka pieczona

portal mięsny

Składniki: 1.5-2 kg szynki wieprzowej 2 opakowania przyprawy do pieczenia 1 to...

Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób