Technologie przemysłu mięsnego

Słownik

Nastrzykiwarki to urządzenia przeznaczone do domięśniowego wprowadzania solanki peklującej do mięsa z kością i bez kości. Maszyny te stosowane są w zakładach mięsnych i masarniach. Nastrzykiwarki najczęściej mają budowę maszyny wolno-stojącej z ramą nastrzykową w układzie pionowym, przenośnikiem taśmowo-płytkowym oraz zbiornikiem solanki.

Główne funkcje jakie pełni układ sterujący pracą nastrzykiwarki to:

- precyzyjny nastrzyk mięsa z kością i bez kości

- płynna regulacja ciśnienia

 

- płynna regulacja skoku taśmy

- konstrukcja ze stali nierdzewnej

- wysoka efektywność nastrzyku

- zawór odcinający przepływ solanki na biegu jałowym

- przyrząd do samoczynnego przepłukiwania igieł wodą

- filtr wewnętrzny

Szukaj w Bazie Firm

Porady

Produkcja kiełbasy

portal mięsny

W pewnych okresach ze względów ekonomicznych (proceder ten trwa do dziś) ...

Jak otworzyć masarnię?

portal mięsny

Masarnia - otwarcie i prowadzenie zakładu produkcji mięsa Nieodzownym warunkiem posiadania własnej masarni są...

Przepisy - Mięso

Stek z rostbefu w czerwonym winie i rozmarynie

portal mięsny

dwa duże steki z rostbefu z kością grubości około 2-2,5 ...

Szynka pieczona

portal mięsny

1.5-2 kg szynki wieprzowej 2 opakowania przyprawy do pieczenia 1 ...

Nasze portale

Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób