Technologie przemysłu mięsnego

Słownik

Nastrzykiwarki to urządzenia przeznaczone do domięśniowego wprowadzania solanki peklującej do mięsa z kością i bez kości. Maszyny te stosowane są w zakładach mięsnych i masarniach. Nastrzykiwarki najczęściej mają budowę maszyny wolno-stojącej z ramą nastrzykową w układzie pionowym, przenośnikiem taśmowo-płytkowym oraz zbiornikiem solanki.

Główne funkcje jakie pełni układ sterujący pracą nastrzykiwarki to:

- precyzyjny nastrzyk mięsa z kością i bez kości

- płynna regulacja ciśnienia

- płynna regulacja skoku taśmy

- konstrukcja ze stali nierdzewnej

- wysoka efektywność nastrzyku

- zawór odcinający przepływ solanki na biegu jałowym

- przyrząd do samoczynnego przepłukiwania igieł wodą

- filtr wewnętrzny

Szukaj w Bazie Firm

Porady

Gdzie utylizować padłe zwierzęta ?

Zamieszczamy listę firm, które w roku 2009 na postawie umowy z ARiMR ...

Czerwone mięso zwiększa ryzyko udaru

portal mięsny

Spożywanie około 102 gramów czerwonego przetworzonego mięsa dziennie zwiększa ryzyko udaru ...

Przepisy - Mięso

Stek z rostbefu w czerwonym winie i rozmarynie

portal mięsny

dwa duże steki z rostbefu z kością grubości około 2-2,5 ...

Szynka pieczona

portal mięsny

1.5-2 kg szynki wieprzowej 2 opakowania przyprawy do pieczenia 1 ...

Nasze portale

Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób