Technologie przemysłu mięsnego

Klasyfikacja reduktorów ciśnienia

portal mięsny

Reduktory ciśnienia to urządzenia odpowiadające za zmniejszenie ciśnienia medium na wyjściu i utrz...

Słownik

Związki, Instytucje

      
      
Wilki do mięsa w gastronomii – jak wybrać odpowiedni egzemplarz
 
Wilk do mięsa to maszyna, która służy do rozdrabniania świeżego,...
Klasyfikacja reduktorów ciśnienia
 
Reduktory ciśnienia to urządzenia odpowiadające za zmniejszenie...
Jak otworzyć masarnię?
 
Masarnia - otwarcie i prowadzenie zakładu produkcji mięsa Nieodzownym...
Mięso i jego właściwości funkcjonalne
 
Mięso zwierząt rzeźnych należy do najbardziej cennych pod względem...
  • Wilki do mięsa w gastronomii – jak wybrać odpowiedni egzemplarz
    Wilk do mięsa to maszyna, która służy do rozdrabniania świeżego, gotowanego bądź mrożonego mięsa. Jest niezastąpiona w przemyśle wędliniarskim, garmażeryjnym, a także gastronomii. Z...
  • Klasyfikacja reduktorów ciśnienia
    Reduktory ciśnienia to urządzenia odpowiadające za zmniejszenie ciśnienia medium na wyjściu i utrzymywanie jego stałej wartości, niezależnie od wahań wyższego ciśnienia wejściowego i...
  • Jak otworzyć masarnię?
    Masarnia - otwarcie i prowadzenie zakładu produkcji mięsa Nieodzownym warunkiem posiadania własnej masarni są: pomieszczenie, kanalizacja, agregaty chłodnicze (chłodnie, mroźnie),...
  • Mięso i jego właściwości funkcjonalne
    Mięso zwierząt rzeźnych należy do najbardziej cennych pod względem wartości odżywczej surowców spożywczych. Od pewnego czasu w Polsce obserwuje się wzrostową tendencję jego...

Szukaj w Bazie Firm

Ostatnio dodany produkt

Ostatnio dodane Firmy

Ogłoszenia przemysłu mięsnego


Treść Informacje

szukam masarni na wynajem - Produkty mięsne, Mięso, Żywiec, Drób, Półprodukty

Szukam masarni na wynajem,Poznań i okolice....
Typ: Inne

Poznan
Wielkopolskie
bezpłatne ogłoszenia przemysłu mięsnego
25-09-2018
Bulent
Pracownik Produkcji – nadziewanie mięsa na szaszłyki

Pracownik Produkcji – nadziewanie mięsa na szaszłyki - Produkty mięsne, Mięso, Żywiec, Drób, Półprodukty

SFS International Sp. z o.o. Sp. K. działa przy międzynarodowych projektach w sektorze technicznym oraz przemyśle przetw...
Typ: Dam pracę


Mazowieckie
14-09-2018
SFSInternational
INSTALACJE AMONIAKALNE

INSTALACJE AMONIAKALNE - Urządzenia dla przemysłu mięsnego

Instalacje Chłodnicze Amoniakalne, Układy Wody Lodowej,Układy Odzysku Ciepła. www.green-cooling.pl Zapaszam do ws...
Typ: Sprzedam

Pustkòw Osiedle
Podkarpackie
10-09-2018
GREEN-COLING
Pracownik Produkcji, Wielka Brytania

Pracownik Produkcji, Wielka Brytania - Praca, B2B

Ze wzgledu na poziom popytu na produkty, nasz Klient rozpoczynal juz swoja swiateczna produkcje PIB od sierpnia 2018 i ...
Typ: Dam pracę
Hull
04-09-2018
Prestige Recruitment Specialist Ltd
Pracownik Produkcji, Wielka Brytania

Pracownik Produkcji, Wielka Brytania - Praca, B2B

Ze wzgledu na poziom popytu na produkty, nasz Klient rozpoczynal juz swoja swiateczna produkcje PIB od sierpnia 2018 i ...
Typ: Dam pracę
Hull
04-09-2018
Prestige Recruitment Specialist Ltd
Oferta pracy

Oferta pracy - Praca, B2B

Beetsma Agencja Pracy poszukuje pracownika do pracy w Holandii, na stanowisko ubojowiec wołowy, rozbieracz/wykrawacz, kl...
Typ: Dam pracę

Łódzkie
04-09-2018
Beetsma Agencja Pracy

Nadchodzące targi mięsne / wydarzenia branży mięsnej :


IFFA 2019 - Targi przetwórstwa mięsnego, Frankfurt, Niemcy

IFFA 2019 - Targi przetwórstwa mięsnego, Frankfurt, Niemcy IFFA 2019 - Targi przetwórstwa mięsnego, Frankfurt, Niemcy Pomiędzy 04 - 09 maja 2019 roku we Frankfurcie nad...


Wiadomości - przemysł mięsny

Wilki do mięsa w gastronomii – jak wybrać odpowiedni egzemplarz

Porady, Know-How | wtorek, 14 Sierpień 2018

portal mięsny

Wilk do mięsa to maszyna, która służy do rozdrabniania świeżego, gotowanego bądź mrożonego mięsa. Jest niezastąpiona w przemyśle wędliniarskim, garmażeryjnym, a także gastronomii. Z użyciem ma...

Klasyfikacja reduktorów ciśnienia

Nowe technologie | czwartek, 9 Sierpień 2018

portal mięsny

Reduktory ciśnienia to urządzenia odpowiadające za zmniejszenie ciśnienia medium na wyjściu i utrzymywanie jego stałej wartości, niezależnie od wahań wyższego ciśnienia wejściowego i zmiennej wartości prze...

Polecane książki

Chemia i biotechnologia w produkcji zwierzęcej

portal mięsny

Opis: W optymalizacji produkcji zwierzęcej, oprócz wykorzystania zdobyczy współczesnej genetyki, technologii produkcji, w tym ...

Technologia przetwórstwa mięsa

Adam Olszewski Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w ...

Porady

Produkcja wędlin

portal mięsny

Do produkcji wędlin stosuje się następujące surowce: mięso wieprzowe lub mięso wołowe, ...

Produkcja kiełbasy

portal mięsny

W pewnych okresach ze względów ekonomicznych (proceder ten trwa do dziś) ...

Najczęściej czytane

Przepisy - Mięso

Stek z rostbefu w czerwonym winie i rozmarynie

portal mięsny

dwa duże steki z rostbefu z kością grubości około 2-2,5 ...

Szynka pieczona

portal mięsny

1.5-2 kg szynki wieprzowej 2 opakowania przyprawy do pieczenia 1 ...

Sonda - Polecana Firma branży mięsnej

Polecana Firma branży mięsnej wg użytkowników

ANIMEX - 8.5%
ŁMEAT-ŁUKÓW - 33.9%
PKM DUDA - 18%
PMB BIAŁYSTOK - 28.6%
PRIME FOOD - 9.5%
SOKOŁÓW - 24.4%
UNIMIĘS - 12.7%
ZM PAMSO - 11.7%
MORLINY - 24.4%
ZM HAM - 29.7%
ALEKSANDRIA - 22.2%
ZM WARMIA - 8.5%
Inne - 18%

Nasze portale

Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób