Technologie przemysłu mięsnego

Klasyfikacja reduktorów ciśnienia

portal mięsny

Reduktory ciśnienia to urządzenia odpowiadające za zmniejszenie ciśnienia medium na wyjściu i utrz...

Słownik

      
      
Wilki do mięsa w gastronomii – jak wybrać odpowiedni egzemplarz
 
Wilk do mięsa to maszyna, która służy do rozdrabniania świeżego,...
Klasyfikacja reduktorów ciśnienia
 
Reduktory ciśnienia to urządzenia odpowiadające za zmniejszenie...
Jak otworzyć masarnię?
 
Masarnia - otwarcie i prowadzenie zakładu produkcji mięsa Nieodzownym...
Mięso i jego właściwości funkcjonalne
 
Mięso zwierząt rzeźnych należy do najbardziej cennych pod względem...
  • Wilki do mięsa w gastronomii – jak wybrać odpowiedni egzemplarz
    Wilk do mięsa to maszyna, która służy do rozdrabniania świeżego, gotowanego bądź mrożonego mięsa. Jest niezastąpiona w przemyśle wędliniarskim, garmażeryjnym, a także gastronomii. Z...
  • Klasyfikacja reduktorów ciśnienia
    Reduktory ciśnienia to urządzenia odpowiadające za zmniejszenie ciśnienia medium na wyjściu i utrzymywanie jego stałej wartości, niezależnie od wahań wyższego ciśnienia wejściowego i...
  • Jak otworzyć masarnię?
    Masarnia - otwarcie i prowadzenie zakładu produkcji mięsa Nieodzownym warunkiem posiadania własnej masarni są: pomieszczenie, kanalizacja, agregaty chłodnicze (chłodnie, mroźnie),...
  • Mięso i jego właściwości funkcjonalne
    Mięso zwierząt rzeźnych należy do najbardziej cennych pod względem wartości odżywczej surowców spożywczych. Od pewnego czasu w Polsce obserwuje się wzrostową tendencję jego...

Szukaj w Bazie Firm

Ostatnio dodany produkt

Ostatnio dodane Firmy

Ogłoszenia przemysłu mięsnego


Treść Informacje
Zakład produkcyjny z zapleczem biurowym i socjalnym

Zakład produkcyjny z zapleczem biurowym i socjalnym - Inne

>Kompleks gruntowy zabudowany wolnostojącym, jednoprzestrzennym, wielosegmentowym budynkiem usługowo-magazynowym >Obiek...
Typ: Sprzedam

Ciechanowiec
Podlaskie
bezpłatne ogłoszenia przemysłu mięsnego
13-12-2018
Natalia
Linia uboju trzody Okazja

Linia uboju trzody Okazja - Wyposażenie sklepów mięsnych, Zakładów mięsnych

Dzień dobry, do sprzedania linia uboju trzody o wydajności 60szt/h z możliwością rozbudowy do 120szt/h. Całość linii wy...
Typ: Sprzedam
 1 PLN
Chrzanów
Małopolskie
07-12-2018
Szymon

Leasing Pracowniczy - Praca, B2B

Poszukują Państwo pracowników wykwalifikowanych, lub do prac prostych, którzy podejmą współpracę na okres min. 1 roku? ...
Typ: Inne
-
cała Polska
21-11-2018
HR Prime

Praca w Belgii - Praca, B2B

Poszukujemy 1. kierowców kat.CE stawka 13,56€ brutto (komunikatywnie j. angielski/niemiecki/niderlandzki/francuski...
Typ: Dam pracę

Warmińsko-mazurskie
21-11-2018
AgnieszkaKalisz
Rzeznik-Wykrawacz

Rzeznik-Wykrawacz - Praca, B2B

Firma Prestige Recruitment Specialists jest niezalezna, brytyjska, wielokrotnie nagradzana agencja rekrutacyjna, ktora n...
Typ: Dam pracę

10-11-2018
Prestige Recruitment Specialist Ltd
PRAWDOPODOBNIEJ NAJLEPSZA OFERTA PRACY NA WIEPRZOWINIE W ANG

PRAWDOPODOBNIEJ NAJLEPSZA OFERTA PRACY NA WIEPRZOWINIE W ANG - Praca, B2B

PRAWDOPODOBNIEJ NAJLEPSZA OFERTA PRACY NA WIEPRZOWINIE W ANGLII! Poszukujemy rzeznikow-wykrawaczy do pracy na wieprzowi...
Typ: Dam pracę

10-11-2018
Prestige Recruitment Specialist Ltd

Nadchodzące targi mięsne / wydarzenia branży mięsnej :


IFFA 2019 - Targi przetwórstwa mięsnego, Frankfurt, Niemcy

IFFA 2019 - Targi przetwórstwa mięsnego, Frankfurt, Niemcy IFFA 2019 - Targi przetwórstwa mięsnego, Frankfurt, Niemcy Pomiędzy 04 - 09 maja 2019 roku we Frankfurcie nad...


Wiadomości - przemysł mięsny

Wilki do mięsa w gastronomii – jak wybrać odpowiedni egzemplarz

Porady, Know-How | wtorek, 14 Sierpień 2018

portal mięsny

Wilk do mięsa to maszyna, która służy do rozdrabniania świeżego, gotowanego bądź mrożonego mięsa. Jest niezastąpiona w przemyśle wędliniarskim, garmażeryjnym, a także gastronomii. Z użyciem ma...

Klasyfikacja reduktorów ciśnienia

Nowe technologie | czwartek, 9 Sierpień 2018

portal mięsny

Reduktory ciśnienia to urządzenia odpowiadające za zmniejszenie ciśnienia medium na wyjściu i utrzymywanie jego stałej wartości, niezależnie od wahań wyższego ciśnienia wejściowego i zmiennej wartości prze...

Polecane książki

Nowe trendy w hodowli i produkcji kur

portal mięsny

W książce adresowanej do Czytelnika zainteresowanego nowoczesnym drobiarstwem Autorzy m.in. omawiają zasady organizacji i ...

Genetyka populacji i metody hodowlane

portal mięsny

Kategoria: Biologia, medycyna / Rolnictwo Opis: Genetyka populacji jest dyscypliną naukową zajmującą się badaniem zjawisk ...

Porady

Czerwone mięso zwiększa ryzyko udaru

portal mięsny

Spożywanie około 102 gramów czerwonego przetworzonego mięsa dziennie zwiększa ryzyko udaru ...

Program SKUP dla branży mięsnej

SKUP to program przeznaczony dla zakładów mięsnych i firm, które obok produkcji ...

Najczęściej czytane

Przepisy - Mięso

Stek z rostbefu w czerwonym winie i rozmarynie

portal mięsny

dwa duże steki z rostbefu z kością grubości około 2-2,5 ...

Szynka pieczona

portal mięsny

1.5-2 kg szynki wieprzowej 2 opakowania przyprawy do pieczenia 1 ...

Sonda - Polecana Firma branży mięsnej

Polecana Firma branży mięsnej wg użytkowników

ANIMEX - 8.5%
ŁMEAT-ŁUKÓW - 33.9%
PKM DUDA - 18%
PMB BIAŁYSTOK - 28.6%
PRIME FOOD - 9.5%
SOKOŁÓW - 24.4%
UNIMIĘS - 12.7%
ZM PAMSO - 11.7%
MORLINY - 24.4%
ZM HAM - 29.7%
ALEKSANDRIA - 22.2%
ZM WARMIA - 8.5%
Inne - 18%

Nasze portale

Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób