Technologie przemysłu mięsnego

Klasyfikacja reduktorów ciśnienia

portal mięsny

Reduktory ciśnienia to urządzenia odpowiadające za zmniejszenie ciśnienia medium na wyjściu i utrz...

Informacje, Aktualności, Artykuły, Wydarzenia - Rynek mięsa w Polsce, Branża mięsna

Wiadomości branży mięsnej

PAGO to największa w Polsce sieć chłodni składowo-dystrybucyjnych.

Asseco Business Solutions, firma dostarczająca nowoczesne rozwiązania informatyczne dla przedsiębiorstw, podpisała umowę z firmą PAGO Sp. z o.o. na wdrożenie systemu Asseco SOFTLAB ERP w nowej chłodni w Dąbrowie Górniczej. Finalizacja projektu zaplanowana jest na drugą połowę tego roku. Program dla rolników

Więcej…

Wiadomości branży mięsnej

Spożywanie około 102 gramów czerwonego przetworzonego mięsa dziennie zwiększa ryzyko udaru o 42 proc. - wykazali naukowcy z Instytutu Karolinska w Sztokholmie, których badania opublikowane zostały w piśmie "Stroke".

Więcej…

Wiadomości branży mięsnej

Z okazji przypadającego dziś Światowego Dnia Konsumenta Greenpeace opublikował drugą edycję poradnika dla konsumentów „Wiesz, co jesz - jak unikać żywności modyfikowanej genetycznie”

Więcej…

Wiadomości branży mięsnej

Rosyjski rolnik to ma fantazję.
Pewien farmer postanowił zainstalować telewizory w swojej oborze, gdy dowiedział się, że wyświetlane na nich zdjęcia szwajcarskich pastwisk, poprawiają wydajność krów.

Więcej…

Wiadomości branży mięsnej

Podaż żywca wieprzowego z krajowego chowu. W br. sytuacja na rynku mięsa w Polsce w głównej mierze kształtuje się pod wpływem małej podaży żywca wieprzowego z krajowego chowu.

W jej wyniku istotnie zmniejszyło się zapotrzebowanie na pasze, co pośrednio wpłynęło na spadek cen zbóż.

Więcej…

Wiadomości branży mięsnej

Komunikat Zarządu Targów Warszawskich S.A.
Uprzejmie informujemy, że V Międzynarodowe Targi Mięso i Wędliny 2010 - Najwyższe Standardy Jakości -, które miały mieć miejsce w Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie nie odbędą się w terminie 19-21.02.2010r. Zarząd Targów Warszawskich S.A

Szukaj w Bazie Firm

Porady

Jak nie stracić na produkcji latem?

portal mięsny

Meteorolodzy zapowiadają upalne lato. Niekorzystne działanie wysokiej temperatury odczujemy wszyscy – także zw...

Gdzie utylizować padłe zwierzęta ?

Zamieszczamy listę firm, które w roku 2009 na postawie umowy z ARiMR ...

Przepisy - Mięso

Stek z rostbefu w czerwonym winie i rozmarynie

portal mięsny

dwa duże steki z rostbefu z kością grubości około 2-2,5 ...

Szynka pieczona

portal mięsny

1.5-2 kg szynki wieprzowej 2 opakowania przyprawy do pieczenia 1 ...

Nasze portale

Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób