Baza Firm - Przemysł mięsny


Waldi Sp.j. Zakład Przetwórstwa Mięsnego

Waldi Sp.j. Zakład Przetwórstwa Mięsnego

Adres (ulica): ul. Powstańców Chocieszyńskich 97
Kod Pocztowy: 62-065
Miasto: Grodzisk Wielkopolski
Województwo: Wielkopolskie
biuro@waldigrodzisk.com
http://www.waldigrodzisk.com/
Tel: +48614421171
Fax: +48614421172
NIP: 788-00-12-512
Opis Firmy: Tradycja ze smakiem.

Zakład Przetwórstwa Mięsnego Waldi powstał w Grodzisku Wielkopolskim w styczniu 1992 roku, jako przedsięwzięcie rodzinne, będące kontynuacją dzieła nestora rodu - Stanisława Joksia.
Początkowo ta niewielka masarnia produkowała wyroby sprzedawane klientom indywidualnym, którzy zaopatrywali się w sklepie firmowym. Wówczas, tygodniowo produkowano tu około dwóch ton wyrobów . Rosnący popyt na wyroby firmy Waldi przyspieszył decyzję o zakupie w 1998 roku ubojni, mieszczącej się w pobliskim Ptaszkowie, co pozwoliło na bezpośredni dostęp do surowca i możliwość kontrolowania skupowanego żywca . Zakład w Ptaszkowie zajmuje się ubojem i rozbiorem mięsa wieprzowego. Posiada on nowoczesną linię ubojową o zdolności uboju 70 sztuk trzody chlewnej na godzinę . Od 1 stycznia 2005 r. zakład uzyskał uprawnienia eksportowe do krajów Wspólnoty Europejskiej. W zakładzie dokonuje się rozbioru handlowego mięsa wieprzowego w ilości 15 ton na jedną zmianę .

Gama produktów firmy jest niezwykle szeroka, obejmuje bowiem ponad 100 asortymentów: od wędzonek, wędlin, podrobów, aż po produkty blokowe i smalec. Oferowany asortyment jest cały czas rozszerzany ponieważ linia produkcyjna potrafi być szybko przystosowana do wyrobu nowych produktów.

Obecnie Waldi jest firmą nieustannie rozwijającą się pod każdym względem, oraz zatrudniającą w dwóch zakładach ponad dziewięćdziesiąt osób. Wyjście naprzeciw potrzebom klienta, oraz utrzymanie wysokiej jakości produkowanych przez nas wędlin, jak również chęć zwiększenia świadomości pracowników i poprawy organizacji pracy skłoniły spółkę do podjęcia decyzji o wdrożeniu systemu HACCP, mającego na celu zapewnienie bezpieczeństwa zdrowotnego wyrobów. Gwarantujemy najwyższą jakość, terminowość dostaw, atrakcyjne warunki finansowe, oraz profesjonalną, kulturalną i uprzejmą obsługę naszych klientów.

Zasięg działalności: Globalny
Opis działalności: Ubój wieprzowy, rozbiór wieprzowy, produkcja przetworów mięsnych: kiełbas, szynek, wyrobów podrobowych, wędzonki ...
Godziny otwarcia: 05:00 do 16:00

  

Szukaj w Bazie Firm

Porady