Technologie przemysłu mięsnego

Nasze portale

Porady związane z rynkiem mięsa, Co warto wiedzieć, Poradnik

Porady, Know-How

SKUP to program przeznaczony dla zakładów mięsnych i firm, które obok produkcji mięsa i wędlin, zajmują się skupem oraz ubojem zwierząt rzeźnych. Czynności te są związane z tworzeniem i prowadzeniem określonych dokumentacji wymaganych przez służby weterynaryjne oraz Agencję Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa.

Więcej…

Porady, Know-How

Mięso czerwone dzielimy na:

  • mięso bez kości – w którym brak jest tkanki kostnej
  • mięso z kością

Więcej…

Porady, Know-How

Zamieszczamy listę firm, które w roku 2009 na postawie umowy z ARiMR świadczą usługi w zakresie odbioru, transportu i utylizacji padłych zwierząt gospodarskich w całym województwie mazowieckim:
Usługi te wykonują:

Więcej…

Porady

Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób