Technologie przemysłu mięsnego

Przepisy mięsne

Karkówka z pieczonym ryżem, przepis na karkówkę, najlepsza karkówka smak, przepisy mięsne

Składniki:

torebka ryżu
3 kawałki karkówki
sól
pieprz
łyżeczka Vegety
łyżeczka ketchupu (u mnie pikantny)
łyżeczka masła
szklanka wody
przyprawa do karkówki
ostra mielona papryka
cebula
ząbek czosnku

 

Przepis na : Karkówka z pieczonym ryżem

Cebulę i czosnek posiekać.

 

Karkówkę natrzeć solą, pieprzem, ostra papryką i przyprawą do karkówki. Schować do lodówki na godzinę.

Do naczynia żaroodpornego wsypujemy ryż, układamy mięso i kładziemy cebulę z czosnkiem.

Do małego garnuszka wlewamy wodę, dodajemy masło, koncentrat, Vegetę i gotujemy do połączenia składników.

Gotową zalewą polewamy mięso z ryżem.

Wkładamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i pieczemy przez godzinę.