Składniki:
torebka ryżu
3 kawałki karkówki
sól
pieprz
łyżeczka Vegety
łyżeczka ketchupu (u mnie pikantny)
łyżeczka masła
szklanka wody
przyprawa do karkówki
ostra mielona papryka
cebula
ząbek czosnku
Przepis na : Karkówka z pieczonym ryżem
Cebulę i czosnek posiekać.
Karkówkę natrzeć solą, pieprzem, ostra papryką i przyprawą do karkówki. Schować do lodówki na godzinę.
Do naczynia żaroodpornego wsypujemy ryż, układamy mięso i kładziemy cebulę z czosnkiem.
Do małego garnuszka wlewamy wodę, dodajemy masło, koncentrat, Vegetę i gotujemy do połączenia składników.
Gotową zalewą polewamy mięso z ryżem.
Wkładamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i pieczemy przez godzinę.