Wiadomości branży mięsnej

Zalety Biactonu:

  • zwiększa dzienne przyrosty wagi ciała,
  • posiada zdolność szybkiego namnażania się w przewodzie pokarmowym i tworzenia naturalnej bariery dla bakterii szkodliwych,
  • powoduje spadek Clostridium w jelicie cienkim o 30% a w jelicie grubym o 90%,
  • obniżają i utrzymują optymalną kwasowość oraz zwiększają aktywność enzymów przewodu pokarmowego,
  • poprawia zdrowotności zwierząt,
  • skraca czasu odnowy organizmu po przebytej chorobie,
  • zwiększa wykorzystanie składników pokarmowych poprawia FCR o 6,9%
  • można go podawać zarówno do picia jak i do pasz,
  • bakterie są podwójnie otoczkowane co sprawia że zaczynają działać dopiero w jelicie,

Probiotyki w diecie drobiu podwyższają strawność pasz przez zwiększoną produkcję enzymów bakteryjnych, korzystnie wpływające na śluzówkę przewodu pokarmowego chronią ją przed bakteriami z rodzajów Escherichia coli, Salmonella i Clostridium  te bakterie patogenne są odpowiedzialne za choroby przewodu pokarmowego zwierząt,

Porady