Wiadomości branży mięsnej

Kiełbasa cienka z kotła, Karczek z kotła, Schab z kotła, Kiełbasa z kotła, Ogonówka z kotła, Szynka z kotła, Wędzonka z kotła, wędliny z kotła„Wędliny z kotła” firmy TARCZYŃSKI zdobyły prestiżowy medal „Dobry Produkt” 2010. Wyróżnienie jest wynikiem ankiety przeprowadzonej wśród konsumentów przez redakcję „Forum Biznesu”. Nagrody konsumenckie są szczególnie cenne, bo dowodzą, że produkty spełniają najwyższe oczekiwania klientów.
Badaniu poddano 850 gospodarstwach domowych, na terenie pięciu największych miast w Polsce: Warszawy, Krakowa, Łodzi, Wrocławia i Poznania. Przeprowadzili je specjaliści z Zakładu Badań Naukowych Polskiego Towarzystwa Socjologicznego w Warszawie, we współpracy z redakcją Forum Biznesu. Patronat i opiekę merytoryczną nad akcją objął Instytut Filozofii i Socjologii Polskiej Akademii Nauk.

Respondenci odpowiadali na pytanie: które marki produktów uważają za dobre w danej kategorii. Co ważne, ankietowani nie typują zwycięzców z gotowej listy, ale sami wskazują, które produkty zasługują, ich zdaniem, na uznanie. Linia „Wędliny z kotła”, produkowana przez firmę TARCZYŃSKI, zdobyła najwyższą liczbę wskazań, uzyskując tym samym medal „Dobry Produkt” 2010 w kategorii wędliny. Uroczysty Gala finałowa, w czasie której laureaci otrzymają Medale „Dobry Produkt”, odbędzie się w Warszawie.

Wyroby z linii „Wędliny z kotła” to kulinarna podróż po krainie smaków naszych przodków. Podobnie jak przed wiekami, zachwycają charakterystycznym i wyraźnym aromatem oraz szlachetną, ciemna barwą. Wędzone dymem olchowo-bukowym i parzone w tradycyjnych kotłach, doprawione naturalnymi przyprawami, osiągają niepowtarzalną delikatność i piękny zapach. W skład linii wchodzi siedem produktów m.in. „Kiełbasa cienka z kotła”, „Karczek z kotła”, „Schab z kotła”, „Kiełbasa z kotła”, „Ogonówka z kotła”, „Szynka z kotła”, „Wędzonka z kotła”.

Porady