Na czas Świąt Bożego Narodzenia oraz Nowego Roku, Zakłady Mięsne Pekpol Ostrołęka przygotowały dla swoich konsumentów serię wyśmienitych wędlin i mięs, stanowiących uzupełnienie każdego polskiego świątecznego stołu.
Chwile spędzone w rodzinnym gronie, wspaniałe potrawy, choinka, podarunki to elementy, które sprawiają, że święta dla większości z nas to wyjątkowy moment roku.
Z myślą o tym czasie Pekpol przygotował wysokiej jakości wędliny i mięsa. "Obok znanej i cenionej kolekcji wędlin z Kurpiowskiej Chaty pojawiła się nowa marka Dębowa Spiżarnia oraz linia wędlin pieczonych - łopatka oraz schab. Dzięki nowej linii wędlin premium z kolekcji Dębowa, konsumenci otrzymują od nas całą gamę produktów wędliniarskich na święta" - powiedziała Małgorzata Wódkiewicz, kierownik Zakładów Mięsnych "Pekpol Ostrołęka".
Propozycje świąteczne
Dębowa Spiżarnia - wędliny z linii Dębowa wyprodukowane są z najlepszej jakości mięsa wieprzowego, specjalnie wybieranego z dodatkiem naturalnych przypraw, o pięknym dębowym kolorze oraz wyczuwalnym smaku i zapachu wędzenia. Wyjątkowy smak wędlin - Dębowa Spiżarnia, jest zasługą tradycyjnej receptury.
W zestawie wędlin z kolekcji Dębowa znaleźć można: szynkę dębową, kaszankę, polędwicę dębową, kiełbasę i karkówkę oraz wędzonkę dębową i salceson dębowy. Sugerowana cena detaliczna 18-30 zł/kg.
Kurpiowska Chata to bogata asortymentowo kolekcja wędlin i kiełbas. Przygotowywane według staropolskich receptur, co oznacza m.in. że są wędzone w tradycyjnej wędzarni opalanej wyłącznie drewnem i dzięki temu zyskują piękny kolor i wspaniały charakterystyczny smak wzbogacony doskonałym aromatem. W procesie ich produkcji używane są wyłącznie naturalne przyprawy. Linia ta zawiera: wędzonkę, szynkę z Kurpiowskiej Chaty, schab, karczek, kiełbasę jałowcową i myśliwską z Kurpiowskiej Chaty. Wędliny z tej liniiz pewnością zaspokoją podniebienie każdego, nawet najwybredniejszego smakosza, stanowiąc jednocześnie ozdobę każdego polskiego stołu.
Przybliżona cena detaliczna: 16-25 zł/kg.
Wyroby pieczone - w linii tej znajdują się łopatka pieczona i schab pieczony. Kolekcja wędlin pieczonych dzięki naturalnym przyprawom, którymi zostały posypane, zyskuje na wartości smakowej. Zastosowanie odpowiednich ziół i przypraw podnosi nie tylko walory smakowe wieprzowiny, ale także czyni ją bardziej lekkostrawną. Przybliżona cena detaliczna: 19-30 zł/kg.