Wiadomości branży mięsnej

zakład mięsny kuś informacjeZakład Przetwórstwa Mięsnego Kuś z Rudy Śląskiej - Orzegowa dobrą wizytówką miasta. Firma po raz kolejny  została zauważona i doceniona w Polsce. Właściciele zakładu zostali uhonorowani tytułem „Rzetelni w biznesie”.

Certyfikat został  wręczony właścicielom firmy podczas uroczystej gali w Warszawie. To kolejne wyróżnienie dla państwa Kuś i prowadzonego przez nich Zakładu Przetwórstwa Mięsnego.

 

Wcześniej otrzymali  m.in.: „Srebrną odznakę za zasługi dla rzemiosła polskiego”, tytuł „Firmy z Jakością”, oraz nagrodę „Śląskiego Topora”. Zakład o wielopokoleniowej tradycji  od początku swojej działalności specjalizuje się w produkcji tradycyjnych śląskich wyrobów mięsnych o wysokich walorach smakowych.

Przedsiębiorstwo, które obecnie zatrudnia 53 osoby, prowadzi sprzedaż na terenie województwa śląskiego oraz dostarcza swoje produkty do kilku odbiorców w Niemczech. Firma, której właścicielką jest pani Małgorzata Kuś, jest doskonałym przykładem dla tych, którzy stawiają pierwsze kroki w biznesie oraz dla osób, które z różnych powodów boją się podjąć decyzję o założeniu własnej firmy.

Porady