Baza Firm - Przemysł mięsny


BUCHI Labortechnik AG


Adres (ulica): ul. Poznańska 563 B
Kod Pocztowy: 05-860
Miasto: Święcice
Województwo: Mazowieckie
polska@buchi.com
https://cloud.infohub.buchi.com/buchi-polska
Tel: 227230096
Opis Firmy: Na globalnym rynku rozwiązań laboratoryjnych jesteśmy obecni od ponad 80 lat. W Polsce, BUCHI Labortechnik AG, ma również swój oddział. Jesteśmy do Twojej dyspozycji w zakresie zakupu nowych urządzeń, aplikacji i rozwiązań serwisowych.

Nasze portfolio urządzeń obejmuje rozwiązania z zakresu odparowania laboratoryjnego i przemysłowego, spektrometrii, suszenia rozpyłowego i liofilizacji, chromatografii preparatywnej, określania punktu topnienia.

BUCHI oferuje klasyczne metody referencyjne i spektroskopię w bliskiej podczerwieni do analizy żywności, ale także wizualizację procesów produkcyjnych przy użyciu suszenia rozpyłowego i kapsułkowania. Analiza szacujące, Oznaczanie azotu / białka, Ekstrakcja tłuszczu, Kontrola procesu produkcyjnego, Dodatki do żywności / Zanieczyszczenia / Pozostałości, Suszenie

Zasięg działalności: Globalny
Opis działalności: Ekstrakcja tłuszczu

Nasze portfolio ekstrakcyjne obejmuje pięć różnych metod, które pozwalają na klasyczne oznaczanie tłuszczu w próbkach żywności i paszy zgodnie z metodą Soxhleta, ekstrakcją na gorąco lub ekstrakcją ciągłą. Ponadto analizy pozostałości lub zanieczyszczeń w różnych matrycach są przeprowadzane za pomocą elastycznych klasycznych i ciśnieniowych rozwiązań ekstrakcyjnych.

Zautomatyzowany Soxhlet
Ekstrakcja na gorąco
Ciągła ekstrakcja
Metoda
Ekstrakcja Soxhleta po hydrolizie, Weibull-Stoldt
Typowy czas procesu
Zużycie rozpuszczalnika [ml]
120 na pozycję 80 na pozycję 70 na pozycję
FatExtractor E-500

Rozwiązania NIR-Online® firmy BUCHI umożliwiają zwiększenie wydajności i jakości w celu uzyskania maksymalnych marż zysku. Wspieramy Cię w optymalizacji wszystkich etapów produkcji - od kontroli towarów przychodzących do wydania gotowych produktów. Skorzystaj z ponad dekady doświadczenia w jednoczesnym określaniu wielu parametrów w takich branżach jak cukiernicza, nabiał, mąka, nasiona oleiste lub olej jadalny. Główne parametry obejmują np. popiół, tłuszcz, błonnik, wolne kwasy tłuszczowe, makroelementy, wilgoć, białko i olej resztkowy.
Przykład instalacji
Analizatory procesowe NIR-Online zamontowane na suszarce rozpyłowej za pomocą spawanego kołnierza.
Analizatory procesowe NIR-Online zamontowane na rurze DN50 za pośrednictwem X-Cell.
Analizatory procesowe Gas-EX NIR-Online zamontowane na rurze DN50 przez X-Cell.
Przykład zastosowania
Regulacja natężenia przepływu i temperatury suszącego gazu lub wtryskiwanej cieczy do suszarek w zależności od zawartości wilgoci.
Oznaczanie koloru, czystości / resztkowych składników olejów jadalnych.
Optymalizacja procesów rafinacji w olejach jadalnych.

Godziny otwarcia: 8-16

  

Szukaj w Bazie Firm

Porady