Baza Firm - Przemysł mięsny | Szukaj | Dodaj wpis |
BUCHI Labortechnik AG |
Adres (ulica): ul. Poznańska 563 B Kod Pocztowy: 05-860 Miasto: Święcice Województwo: Mazowieckie polska@buchi.com https://cloud.infohub.buchi.com/buchi-polska Tel: 227230096 Opis Firmy: Na globalnym rynku rozwiązań laboratoryjnych jesteśmy obecni od ponad 80 lat. W Polsce, BUCHI Labortechnik AG, ma również swój oddział. Jesteśmy do Twojej dyspozycji w zakresie zakupu nowych urządzeń, aplikacji i rozwiązań serwisowych. Nasze portfolio urządzeń obejmuje rozwiązania z zakresu odparowania laboratoryjnego i przemysłowego, spektrometrii, suszenia rozpyłowego i liofilizacji, chromatografii preparatywnej, określania punktu topnienia. BUCHI oferuje klasyczne metody referencyjne i spektroskopię w bliskiej podczerwieni do analizy żywności, ale także wizualizację procesów produkcyjnych przy użyciu suszenia rozpyłowego i kapsułkowania. Analiza szacujące, Oznaczanie azotu / białka, Ekstrakcja tłuszczu, Kontrola procesu produkcyjnego, Dodatki do żywności / Zanieczyszczenia / Pozostałości, Suszenie Zasięg działalności: Globalny Opis działalności: Ekstrakcja tłuszczu Nasze portfolio ekstrakcyjne obejmuje pięć różnych metod, które pozwalają na klasyczne oznaczanie tłuszczu w próbkach żywności i paszy zgodnie z metodą Soxhleta, ekstrakcją na gorąco lub ekstrakcją ciągłą. Ponadto analizy pozostałości lub zanieczyszczeń w różnych matrycach są przeprowadzane za pomocą elastycznych klasycznych i ciśnieniowych rozwiązań ekstrakcyjnych. Zautomatyzowany Soxhlet Ekstrakcja na gorąco Ciągła ekstrakcja Metoda Ekstrakcja Soxhleta po hydrolizie, Weibull-Stoldt Typowy czas procesu Zużycie rozpuszczalnika [ml] 120 na pozycję 80 na pozycję 70 na pozycję FatExtractor E-500 Rozwiązania NIR-Online® firmy BUCHI umożliwiają zwiększenie wydajności i jakości w celu uzyskania maksymalnych marż zysku. Wspieramy Cię w optymalizacji wszystkich etapów produkcji - od kontroli towarów przychodzących do wydania gotowych produktów. Skorzystaj z ponad dekady doświadczenia w jednoczesnym określaniu wielu parametrów w takich branżach jak cukiernicza, nabiał, mąka, nasiona oleiste lub olej jadalny. Główne parametry obejmują np. popiół, tłuszcz, błonnik, wolne kwasy tłuszczowe, makroelementy, wilgoć, białko i olej resztkowy. Przykład instalacji Analizatory procesowe NIR-Online zamontowane na suszarce rozpyłowej za pomocą spawanego kołnierza. Analizatory procesowe NIR-Online zamontowane na rurze DN50 za pośrednictwem X-Cell. Analizatory procesowe Gas-EX NIR-Online zamontowane na rurze DN50 przez X-Cell. Przykład zastosowania Regulacja natężenia przepływu i temperatury suszącego gazu lub wtryskiwanej cieczy do suszarek w zależności od zawartości wilgoci. Oznaczanie koloru, czystości / resztkowych składników olejów jadalnych. Optymalizacja procesów rafinacji w olejach jadalnych. Godziny otwarcia: 8-16 |