Technologie przemysłu mięsnego

Przepisy mięsne

Szynka pieczona, przepis na pieczoną szynkę, przepis na szynki, przepisy mięso1.5-2 kg szynki wieprzowej
2 opakowania przyprawy do pieczenia
1 torebka czosnku(może być mniej)
olej
zioła(w zależności od upodobania)
2-3 łyżki musztardy
2 łyżki octu winnego

 

Jak przyrządzić szynkę pieczoną:

Składniki zmieszać w misce wyłożyć szynkę i obtoczyć ją w tych przyprawach.

Następnie odstawić do lodówki na 2-3 dni.Gdy mamy szyneczkę zapeklowaną obsmażyłam na patelni,przełożyłam do rękawa do pieczenia i piekłam w piekarniku ok.1-1.5 w zależności od wagi szyneczki)w tem.190 stopni.Z otrzymanego soku,który otrzymałam podczas pieczenia na jego bazie zrobiłam sosik.Rodzinka się zajada, jest miękka krucha ,smaczna.

Szukaj w Bazie Firm

Porady

Program SKUP dla branży mięsnej

SKUP to program przeznaczony dla zakładów mięsnych i firm, które obok produkcji ...

Produkcja wędlin

portal mięsny

Do produkcji wędlin stosuje się następujące surowce: mięso wieprzowe lub mięso wołowe, ...

Przepisy - Mięso

Stek z rostbefu w czerwonym winie i rozmarynie

portal mięsny

dwa duże steki z rostbefu z kością grubości około 2-2,5 ...

Szynka pieczona

portal mięsny

1.5-2 kg szynki wieprzowej 2 opakowania przyprawy do pieczenia 1 ...

Nasze portale

Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób