Technologie przemysłu mięsnego

Nasze portale

Przepisy mięsne

Szynka pieczona, przepis na pieczoną szynkę, przepis na szynki, przepisy mięso

Składniki:

1.5-2 kg szynki wieprzowej
2 opakowania przyprawy do pieczenia
1 torebka czosnku(może być mniej)
olej
zioła(w zależności od upodobania)
2-3 łyżki musztardy
2 łyżki octu winnego

 

Jak przyrządzić szynkę pieczoną:

Składniki zmieszać w misce wyłożyć szynkę i obtoczyć ją w tych przyprawach.

Następnie odstawić do lodówki na 2-3 dni.Gdy mamy szyneczkę zapeklowaną obsmażyłam na patelni,przełożyłam do rękawa do pieczenia i piekłam w piekarniku ok.1-1.5 w zależności od wagi szyneczki)w tem.190 stopni.Z otrzymanego soku,który otrzymałam podczas pieczenia na jego bazie zrobiłam sosik.Rodzinka się zajada, jest miękka krucha ,smaczna.

Porady

Przepisy - Mięso

Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób