Technologie przemysłu mięsnego

Przepisy mięsne

Szynka pieczona, przepis na pieczoną szynkę, przepis na szynki, przepisy mięso1.5-2 kg szynki wieprzowej
2 opakowania przyprawy do pieczenia
1 torebka czosnku(może być mniej)
olej
zioła(w zależności od upodobania)
2-3 łyżki musztardy
2 łyżki octu winnego

 

Jak przyrządzić szynkę pieczoną:

Składniki zmieszać w misce wyłożyć szynkę i obtoczyć ją w tych przyprawach.

Następnie odstawić do lodówki na 2-3 dni.Gdy mamy szyneczkę zapeklowaną obsmażyłam na patelni,przełożyłam do rękawa do pieczenia i piekłam w piekarniku ok.1-1.5 w zależności od wagi szyneczki)w tem.190 stopni.Z otrzymanego soku,który otrzymałam podczas pieczenia na jego bazie zrobiłam sosik.Rodzinka się zajada, jest miękka krucha ,smaczna.

Szukaj w Bazie Firm

Porady

Jak nie stracić na produkcji latem?

portal mięsny

Meteorolodzy zapowiadają upalne lato. Niekorzystne działanie wysokiej temperatury odczujemy wszyscy – także zw...

Jakie chorby przez jedzenie mięsa czerwonego ? - rak prostaty

portal mięsny

Czerwone, przetworzone mięso zwiększa ryzyko raka prostaty. Mężczyźni, którzy spożywają dużo czerwonego przetworzonego ...

Przepisy - Mięso

Stek z rostbefu w czerwonym winie i rozmarynie

portal mięsny

dwa duże steki z rostbefu z kością grubości około 2-2,5 ...

Szynka pieczona

portal mięsny

1.5-2 kg szynki wieprzowej 2 opakowania przyprawy do pieczenia 1 ...

Nasze portale

Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób