Technologie przemysłu mięsnego

Przepisy mięsne

Koreczki z mięsa mielonego z oliwkami, koreczki mięsne przepis, mięso mielone przepisy500g mięsa mielonego - u mnie z indyka
jajko
cebula
bułka tarta - ok. łyżki
łyżka ziół prowansalskich
łyżeczka pieprzu
sól do smaku
oliwki
kawałek masła

 

Przepis na: Koreczki z mięsa mielonego z oliwkami

Cebulę obrać i drobno posiekać.

 

Mięso wymieszać z cebulą, jajkiem, bułką tartą i przyprawami. Odstawić na 30 minut.

Blaszkę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową. Rozprowadzić mięso mielone na grubość ok. 2 cm. Na wierzch położyć wiórki masła.

Piec ok. 50 minut w piekarniku nagrzanym do 50 stopni Celcjusza.

Upieczone mięso ostudzić, pokroić w prostokąciki i nabijać wraz z oliwką na wykałaczkę.

Zamiast oliwek można użyć np. pieczarek marynowanych.

Szukaj w Bazie Firm

Porady

Program SKUP dla branży mięsnej

SKUP to program przeznaczony dla zakładów mięsnych i firm, które obok produkcji ...

Jak otworzyć masarnię?

portal mięsny

Masarnia - otwarcie i prowadzenie zakładu produkcji mięsa Nieodzownym warunkiem posiadania własnej masarni są...

Przepisy - Mięso

Stek z rostbefu w czerwonym winie i rozmarynie

portal mięsny

dwa duże steki z rostbefu z kością grubości około 2-2,5 ...

Szynka pieczona

portal mięsny

1.5-2 kg szynki wieprzowej 2 opakowania przyprawy do pieczenia 1 ...

Nasze portale

Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób