Technologie przemysłu mięsnego

Nasze portale

Przepisy mięsne

Koreczki z mięsa mielonego z oliwkami, koreczki mięsne przepis, mięso mielone przepisy

Składniki:

500g mięsa mielonego - u mnie z indyka
jajko
cebula
bułka tarta - ok. łyżki
łyżka ziół prowansalskich
łyżeczka pieprzu
sól do smaku
oliwki
kawałek masła

 

Przepis na: Koreczki z mięsa mielonego z oliwkami

Cebulę obrać i drobno posiekać.

Mięso wymieszać z cebulą, jajkiem, bułką tartą i przyprawami. Odstawić na 30 minut.

Blaszkę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową. Rozprowadzić mięso mielone na grubość ok. 2 cm. Na wierzch położyć wiórki masła.

Piec ok. 50 minut w piekarniku nagrzanym do 50 stopni Celcjusza.

Upieczone mięso ostudzić, pokroić w prostokąciki i nabijać wraz z oliwką na wykałaczkę.

Zamiast oliwek można użyć np. pieczarek marynowanych.

Przepisy - Mięso

Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób