Technologie przemysłu mięsnego

Nasze portale

Wiadomości branży mięsnej

Zalety Biactonu:

  • zwiększa dzienne przyrosty wagi ciała,
  • posiada zdolność szybkiego namnażania się w przewodzie pokarmowym i tworzenia naturalnej bariery dla bakterii szkodliwych,
  • powoduje spadek Clostridium w jelicie cienkim o 30% a w jelicie grubym o 90%,
  • obniżają i utrzymują optymalną kwasowość oraz zwiększają aktywność enzymów przewodu pokarmowego,
  • poprawia zdrowotności zwierząt,
  • skraca czasu odnowy organizmu po przebytej chorobie,
  • zwiększa wykorzystanie składników pokarmowych poprawia FCR o 6,9%
  • można go podawać zarówno do picia jak i do pasz,
  • bakterie są podwójnie otoczkowane co sprawia że zaczynają działać dopiero w jelicie,

Probiotyki w diecie drobiu podwyższają strawność pasz przez zwiększoną produkcję enzymów bakteryjnych, korzystnie wpływające na śluzówkę przewodu pokarmowego chronią ją przed bakteriami z rodzajów Escherichia coli, Salmonella i Clostridium  te bakterie patogenne są odpowiedzialne za choroby przewodu pokarmowego zwierząt,

Porady

Przepisy - Mięso

Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób Portal Masarnie, Zakłady mięsne, wyposażenie zaopatrzenie masarni, ubojnie, sklepy mięsne, katalog firm, przemysł mięsny, mięso, wędliny, drób